Šport > Nogomet
23 ogledov

McClaren prvi Anglež v Nemčiji

Steve McClaren se je od Twenteja poslovil, potem ko ga je popeljal do naslova ni Žurnal24 main
Anglež Steve McClaren bo prihodnji dve leti sedel na klopi nemškega Wolfsburga in tako postal prvi angleški strokovnjak, ki bo vodil klub v nemški Bundesligi.

Angleški nogometni strokovnjak Steve McClaren bo v naslednjih dveh sezonah trener nemškega prvoligaša Wolfsburga. Nemški prvak iz sezone 2008/09 in McClaren sta se v torek dogovorila za sodelovanje do leta 2012. Na novem delovnem mestu pa bo McClaren prvič 1. julija.

Pred odhodom v Nemčijo je 49-letni McClaren nazadnje vodil nizozemski Twente Enschede in ga v pravkar končani sezoni pripeljal do naslova prvaka. V Wolfsburgu bo nasledil Lorenz-Güntherja Köstnerja, slednji je bil le začasni trener, potem ko so se v klubu januarja razšli z Arminom Vehom.

McClaren, ki je bil pred tremi leti tudi angleški selektor, a ga je s položaja odnesla neuvrstitev na EP 2008, bo prvi angleški trener v nemški Bundesligi. Zanimivo pa je, da je že drugo leto zapored na Nizozemskem aktualni prvak ostal brez trenerja, ker se je ta preselil v Nemčijo. Pred McClarnom je takšen korak naredil Louis van Gaal, ki je lani iz AZ Alkmaarja odšel v münchenski Bayern.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.