Šport > Nogomet
19 ogledov

Med 23 finalisti za zlato žogo osem Barçinih

Lionel Messi David Villa Barcelona Reuters
Barcelonski športni dnevnik El Mundo Deportivo je pred dnevi ekskluzivno objavil seznam 50 nogometašev, ki so se uvrstili na širši seznam v izboru za FIFA zlato žogo. Na prvem seznamu je bilo kar deset nogometašev Barcelone, tudi na končnem spisku 23 igralcev pa naj bi bilo po poročanju EMD kar osem članov Blaugrane. Odpadla sta Carles Puyol in Alexis Sánchez, a Barcelona ostaja klub z največ nominiranci. S petimi (Ronaldo, Alonso, Casillas, Özil in Khedira) sledi Real Madrid.

Za letošnjo FIFA zlato žogo, ki jo francoska revija France Football od lanske sezone podeljuje v sodelovanju z Mednarodno nogometno zvezo, se bo po poročanju El Munda Deportiva potegovalo kar osmerica nogometašev FC Barcelone in peterica Reala Madrida. Katalonci so imeli po poročanju istega medija na prvotnem seznamu 50 igralcev kar deset kandidatov, po krčenju spiska na 23 imen pa sta odpadla večino lanske sezone poškodovani kapetan Carles Puyol in nekdanji soigralec Samirja Handanovića pri Udineseju Alexis Sánchez.

Glavni favorit in branilec naslova Lionel Messi se bo skupaj s soigralci Xavijem Hernándezom, Andrésom Iniesto, Gerardom Piquéjem, Davidom Villo, Francescom Fàbregasom, Danielom Alvesom in Ericom Abidalom v imenu Blaugrane tako potegoval za najbolj prestižno individualno nagrado v svetu nogometa. Real bodo predstavljali Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Iker Casillas, Mesut Özil in Sami Khedira, ki so vsi preživeli krčenje prvotnega seznama, končni trije finalisti pa bodo znani 5. decembra.

Uradni seznam 23 nogometašev bodo pri France Footballu objavili v torkovi številki revije, v njej pa bo tudi seznam desetih finalistov za naslov trenerja leta, kjer se obeta vroča bitka med lanskoletnim zmagovalcem Joséjem Mourinhom (Real Madrid), Josepom Guardiolo (FC Barcelona) in španskim selektorjem Vicentejem del Bosquejem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.