Šport > Nogomet
45 ogledov

''Med Juventusom in Milanom ni razlike''

AC Milan : Pescara Adriano Galliani EPA
Adriano Galliani, izvršni direktor AC Milana, je po porazu na derbiju proti Juventusu (0:2) prišel do sklepa, da med rossoneri in nogometaši stare dame ni nobene razlike.

Juventus je v 26. krogu italijanske Serie A na San Siru premagal AC Milan (2:0) in utrdil vodstvo na ligaški lestvici, kjer ima s tekmo več 11 točk prednosti pred AS Romo. Črno-beli so zaigrali brez najboljšega strelca ekipe Maria Balotellija, ki okreva po poškdobi, brez minutaže pa je ostal tudi slovenski reprezentant Valter Birsa.
Drugi mož milanskega kluba Adriano Galliani je bil po tekmi zelo optimističen, čeprav je AC Milan šele na desetem mestu ligaške razvrstitve. ''Ekipa raste, prvi polčas je bil čudovit,'' je dejal podpredsednik in dodal: ''Napredujemo. Kozarec vidim na pol poln, tudi ko izgubimo in smo razočarani. Clarence Seedorf je igralcem povedal to, kar so tudi dosegli – med Milanom in Juventusom nismo videli razlike.''

Galliani se je po porazu pogovarjal s svojim dobrim prijateljem in predsednikom kluba Silviom Berlusconijem. ''Pogovarjal sem se s predsednikom, ki je miren in zadovoljen s predstavo ekipe. Tudi on meni, da ekipa raste,'' je še povedal Galliani.

''Ko prejmeš takšen gol, lahko le zaploskaš''

Podobno optimističen je bil po tekmi tudi trener Clarence Seedorf, in to kljub porazu (0:2). ''Takšen je rezultat, vendar bi rekel, da smo odigrali zelo dobro. Vedeli smo, da nas čaka odlična ekipa, vendar smo jim vsilili svoj tempo in izničili njihove prednosti, kolikor je bilo to mogoče,'' je povedal Seedorf in dodal, da je Juve v tem trenutku skoraj neustavljiv.

''Kdo jih lahko ustavi? Tank! Treba je pohvaliti ekipo, ki je kazala svojo premoč skozi celotno sezono. Tévez je v dveh trenutkih naredil razliko in pokazal, da je nogometaš svetovnega formata. Imeli smo veliko priložnosti, ki nam jih ni uspelo izkoristiti, kar nas je drago stalo. Oba zadetka lahko pogledamo na različne načine. Lahko bi blokirali Lichtsteinerja, pri drugem pa Emanuelson Tévezu ne bi smel pustiti toliko prostora. Kakorkoli že, ko prejmeš takšen gol, se lahko le nasloniš in zaploskaš fantastičnemu zadetku,'' je sklenil nizozemski trener.

Zadetek Carlosa Téveza:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.