Šport > Nogomet
25 ogledov

Med legendami pri Ajaxu še Van Gaal

Louis van Gaal Reuters
Iz nizozemskega prvoligaša Ajaxa so sporočili, da bo njihov nekdanji trener Louis van Gaal s 1. julijem naslednje leto generalni direktor kluba. Van Gaal je še eden v vrsti nekdanjih legend amsterdamskega kolektiva, ki se na stara leta vračajo tja, kjer so si ustvarili ime.

Louisu van Gaalu se bosta pridružila še Danny Blind in Martin Strukenboom, ki bosta zasedla položaja tehničnega in finančnega direktorja, potrditi pa ju mora skupščina članov amsterdamskega kluba. Van Gaal je nazadnje deloval kot trener Bayerna Münchna, kjer pa je po uvrstitvi v finale Lige prvakov v lanski sezoni izgubil službo. To bo tretji povratek Nizozemca k Ajaxu, kjer je leta 1991 začel izjemno uspešno trenersko kariero, z navdušujočo mlado ekipo leta 1992 osvojil pokal UEFA, tri leta kasneje pa še Ligo prvakov. Leta 2003 je pri amsterdamskem klubu prevzel mesto tehničnega direktorja, a je na položaju vztrajal le eno leto.

Ajax se lahko že zdaj pohvali z zvezdniško trenersko ekipo, ki jo sestavljata trener (in nekdanji igralec) Frank de Boer in njegov pomočnik Dennis Bergkamp, eden izmed obrambnih trenerjev pa je tudi Japp Stam. Van Gaal je Evropo na začetku 90. let pokoril z izjemnim moštvom, za katerega so poleg že omenjenih Blinda in de Boerja igrali še Edwin van der Sar, Michael Reiziger, Ronald de Boer, Edgar Davids, Clarence Seedorf, Patrick Kluivert in Marc Overmars.

Treningi Ajaxa znajo biti še kako zanimivi - takole je Bergkamp pred začetkom sezone osmešil vratarja Maartena Stekelenburga, ki je nato odšel k Romi. Je bil užaljen?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.