Šport > Nogomet
33 ogledov

Med peterico odpisanih tudi Cimerotič

Žurnal24 main
Trener nogometne Olimpije Dušan Kosič bo povedal, na katere nogometaše ne računa več. Gre za pet igralcev. "Zavedam se, da so fantje pod pogodbo in imajo svoje pravice," pravi Dule.

“Zapisi v medijih so pretirani in ne vem, od kod prihajajo, vendar to jemljem kot del Olimpije. To se dogaja,” nam je o neskončnih špekulacijah glede odpisanih igralcev dejal Dušan Kosič in potrdil, da je odpisal pet nogometašev.
“Pisalo se je celo o desetih igralcih, česar si ne morem privoščiti. Pet igralcev pa si lahko,” je povedal. “Predlagal bom in povedal, kako vidim stanje. Zavedam se, da so fantje pod pogodbo in imajo svoje pravice, vendar bom pojasnil, da jih ne vidim v tej zgodbi.”

Okrepitve. Dušan Kosič nam je potrdil, da ima pripravljen tudi seznam igralcev, ki jih želi januarja zvabiti v zmajevo gnezdo. Kot prvi naj bi zeleno-bele okrepil Kamerunec Enow Juvette Tabot (Interblock), tik pred prihodom v Olimpijo pa je tudi desni bočni branilec Kopra Andraž Struna. Ljubljančani si v svojih vrstah želijo še enega člana državnih prvakov, Kranjčana Danijela Marčeto.

Deset ne, pet pa
Dolgoletni vezist zeleno-belih seveda o konkretnih imenih ni želel govoriti, se pa zaveda, da rigorozna selekcija verjetno ne bo naletela na vsesplošno odobravanje v javnosti.  “Vem, da moja odločitev ne bo všeč vsem. Vendar bom delal tako, kot mislim, da je prav za Olimpijo,” je sporočil Kosič, ki je zmaje prevzel oktobra ter je na klopi v 11 tekmah petkrat zmagal, trikrat remiziral in trikrat izgubil.

Na enajstih Kosičevih tekmah pa je le dva nastopa vpisal Sebastjan Cimerotič. Da se Cime s trenerjem ne razume najbolje, je v Ljubljani javna skrivnost, ni pa povsem jasno, kdo naj bi bil prav tako na seznamu za odstrel. V ljubljanskem taboru bojda pospešeno iščejo novega vratarja; po nekaterih informacijah so ga celo že našli, a naj bi v klub prišel šele poleti, zato ni znano, kaj bo z Damirjem Botonjićem. Zelo ogroženi so tudi statusi Ermina Rakoviča, Miroslava Cvijanoviča, Aneja Lovrečiča in Brazilca Joãa Gabriela da Silve.

Turk, Siljak | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Šiljak: Srce se mi para
Za mnenje o trenutnem stanju smo prosili tudi nekdanjega izvrstnega napadalca Olimpije Ermina Šiljaka. Sedmo mesto na lestvici ga seveda ne pušča ravnodušnega. “Srce se mi para, ko gledam, kaj se dogaja z Olimpijo, in vidim, v kakšnem zaostanku je za Mariborom. V klubu so slabo kadrovali in potem je težko narediti čudežne rezultate,” je svoj pogled ponudil dolgoletni slovenski reprezentant, ki je za zeleno-bele v slovenski ligi zabil 58 golov.

Po vzoru Bayerna
Šiljak meni, da bi morali Olimpijino zgodbo sestavljati nogometaši, ki so temu klubu prinesli uspehe v preteklosti. “V Olimpiji morajo delati tisti, ki so z njo nekaj dosegli. Najboljši primer je Bayern München, ki ga vodijo nekdanji vrhunski nogometaši, ki so s tem klubom osvojili vse – Beckenbauer, Rummenigge in Hoeneß,” je prepričan 37-letni Ljubljančan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.