Šport > Nogomet
77 ogledov

Med športniki Rašo največji zaslužkar

Raso Nesterovic Žurnal24 main
Med športniki na lestvici najbogatejših kraljuje Rašo Nesterović. V letih, ko je igral v NBA, je zaslužil 36,2 milijona evrov bruto.

Med slovenskimi športniki na vrhu lestvice najbogatejših kraljuje Rašo Nesterović, ki je veliko večino svojega premoženja zaslužil z 12-letnim igranjem v košarkarski ligi NBA. Revija Manager piše, da je po uradnih podatkih z igranjem v Minnesoti, San Antoniu, Torontu in Indiani zaslužil 36,2 milijona evrov bruto, a od tega zneska je treba odšteti 35 odstotkov zveznih davkov, 8 odstotkov za pokojninsko zavarovanje, od 5 do 8 odstotkov za lokalne davke in še nekaj odstotkov za plačilo agentu. Na koncu mu torej ostane približno polovica bruto zneska.
Nesteroviću sledi hokejist Anže Kopitar. Štiriindvajsetletni Jeseničan, ki je v NHL začel nastopati leta 2006, je v prvih petih sezonah zaslužil 14,8 milijona dolarjev bruto. Njegova cena raste, saj je lani zaslužil že 6 milijonov dolarjev bruto, letos pa naj bi njegova cena znašala 6,4 milijona dolarjev (4,7 milijona evrov). Če bo v Kaliforniji odslužil 7-letno pogodbo, bo leta 2015 vsota njegovih letnih plač presegla 50 milijonov dolarjev bruto. Kot zanimivost: Kopitar je lani oblikoval tudi lastno blagovno znamko športnih oblačil Eleven.

Na lestvici najpremožnejših športnikov je tudi eden najboljših vratarjev na svetu, 27-letni Samir Handanović. Njegova tržna vrednost znaša 11 milijonov evrov, po podatkih, ki jih je uspela pridobiti revija, pa letno ne zasluži več kot 800 tisoč evrov bruto. Med slovenskimi nogometaši je sicer v tujini največ zaslužil Zlatko Zahovič, ki pa številk nikoli ni želel razkriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.