Šport > Nogomet
15 ogledov

Mediaset: Slovencema "oskar"!

Takole se začenja Mediasetova lestvica najboljših nakupov. (Foto: Mediaset.it)
1/11
Žurnal24 main
Spletni portal italijanske televizijske hiše Mediaset, ki je v lasti premierja Silvija Berlusconija, je objavil lestvico najboljših nakupov letošnje sezone Serie A. Na prvem mestu Iličić in Bačinović.

"Oskar gre obema Slovencema pri Palermu, bolje rečeno, pri Palermovicu!" duhovito in slikovito opišejo Josipa Iličića in Armina Bačinovića pri Mediasetu. Podjetje, ki je v večinski lasti premierja države in predsednika AC Milana Silvia Berlusconija, je na svoji spletni strani sestavilo lestvico "top nakupov" po prvih šestih kolih italijanske Serie A.

Z 22 leti se je (Iličić, op. p.) perfektno ujel s Pastorejem: moč, 'klasa', dva izjemna vezista.
Mediaset

"V resnici bi nagrada morala iti tudi Deliu Rossiju (trener Palerma, op. p.), ki ju je po kvalifikacijski tekmi za Ligo prvakov proti Mariboru želel 'za vsako ceno'," še nadaljujejo pri Mediasetu. "Pravo presenečenje je njuna cena: stala sta le 3,5 milijona. Josip Iličić (rojen leta 1988) je stal 2,3 milijona evrov in že zabil tri ligaške gole (Inter, Juventus in Fiorentina), z 22 leti pa se je perfektno ujel s Pastorejem: moč, 'klasa', dva izjemna vezista," z elegijo obema Slovencema nadaljujejo Italijani. Ob njiju naj bi celo klubska ikona Fabrizio Miccoli težko spet prodrl v prvo postavo.

"Armin Bačinović, 20 let, je stal 1,2 milijona evrov, in morda se je zdelo, da je manj odločilen od svojega kolega, toda njegovo pomembnost je takoj razumel trener Rosanerov: pred obrambo igra kot veteran, ki diktira staremu moštvu, kot tudi ikona Fabio Liverani, ki pa se je moral zaradi tega večkrat usesti na klop," še zaključijo. Ostanek lestvice izgleda takole:

1. Josip Iličić in Armin Bačinović (Palermo)
2. Hernanes (Lazio)
3. Miloš Krasić (Juventus)
4. Edinson Cavani (Napoli)
5. Zlatan Ibrahimović (AC Milan)
6. Marco Borriello (AS Roma)
7. Kevin-Prince Boateng (AC Milan)
8. Kolonija Genove (Eduardo, Ranocchia, Rafinha, Veloso in Toni)
9. Radja Nainggolan in Michael Agazzi (Cagliari)
10. Fernando Marqués (Parma)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.