Šport > Nogomet
27 ogledov

Mediji: Cristiano odločen bojkotirati podelitev Fife

cristiano ronaldo lionel messi EPA
Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo po poročanju madridskega časnika AS ne bo prisoten na januarski podelitvi zlate žoge.

Kot razlog za bojkot Cristiana Ronalda dnevnik AS na svoji spletni strani (www.as.com) navaja "ravnanje krovne nogometne organizacije (Fifa) v zadnjih mesecih". Španski mediji so zagnali vik in krik ob posnetku predsednika Fife Seppa Blatterja, ki je na druženju s študenti v Angliji ponesrečeno oponašal Portugalca in ga primerjal s "komandantom", v četrtek pa so poskočili ob objavljenih profilih kandidatov za zlato žogo, kjer je bil v opisu Ronalda omenjen tudi njegov tekmec Lionel Messi.

"Profili kandidatov za naslov na spletni strani Fife, ki so prijaznejši do Messija in (Francka) Ribéryja, so bili kaplja čez rob," nadaljujejo španski kolegi, ki dodajajo, da je Ronaldo že pokazal svoje razočaranje nad Blatterjevo predstavo v Oxfordu, čeprav mu je švicarski klovn že poslal obrazložilo, a se za svoja ravnanja ni opravičil.

Pérez v komisiji

"Nedavno je Blatter rekel, da si želi privatno pogovoriti s Cristianom o gala prireditvi, ampak igralca ne zanima niti srečanje z njim niti pot v Zürich, kjer si je zaslužil biti, povsem gotovo, med petimi kandidati za najboljšega igralca na svetu," še piše AS.

Stavnice kot favorita še vedno vidijo Francoza Francka Ribéryja, ki naj bi imel največ možnosti za zmago zaradi izjemne sezone Bayerna na vseh frontah. Španski mediji so vseeno uspeli izbrskati izjemno zanimivost – kljub odprti "vojni" s Fifo je v njeni komisiji za izbor končnih favoritov tudi Realov predsednik Florentino Pérez, edini predsednik kakšnega nogometnega kluba med Fifinimi izbranci.

Ancelotti bo protestiral, če Ronaldo ne dobi nagrade

"Če Cristianu ne bodo podelili zlate žoge, potem bom v Reggiolu (njegovem rojstnem mestu, op. a.) organiziral protest," je v pogovoru z italijanskimi mediji v petek zatrdil Realov trener Carlo Ancelotti.

Vsi realovci pa niso tako usklajeni, ko gre za kampanjo težko pričakovanega slavja Portugalca. Nekdanji član in športni direktor kluba, Jorge Valdano, je kljub povezavam s kraljevim klubom na strani svojega rojaka.

Valdano: "Messi najboljši, drugi najboljši pa je poškodovani Messi"

"Najboljši na svetu je Messi. Drugi najboljši pa je poškodovani Messi. Rodil se je za igranje nogometa, je prvi genij 21. stoletja. Neprimerljiv je," je za katalonski dnevnik Mundo Deportivo povedal Valdano, ki je mesto športnega direktorja Reala zapustil kot ena prvih žrtev obračunov s Joséjem Mourinhom.

"Zdaj imamo občutek, kot da je tik pred upokojitvijo, ampak svojo kariero je šele dobro začel. Čeprav so njegove omejitve takšne, kot pri katerem koli človeku, si mora vzeti čas, da bi si odpočil telo in glavo," je še zatrdil Valdano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.