Šport > Nogomet
38 ogledov

Mediji kritični do Reala: "Dovolj dober le Isco"

Marcelo Denis Olimpic Xativa Real Madrid EPA
Tretjeligaš Xàtiva je na zgodovinski pokalni tekmi uspel zadržati veliki madridski Real pri remiju brez golov. Brezbarvni varovanci Carla Ancelottija niso ušli kritikam.

Slednje so v zadnjih tednih po dveh zaporednih porazih ekskluzivno letele zgolj na račun Barcelone, toda remi s tretjeligašem Xàtivo je prebudil tudi dvomljivce v moštvo Carla Ancelottija. Čeprav je Italijan zagotavljal, da je Real Madrid na umetni zelenici blizu Valencie odigral dobro tekmo, so madridski mediji menili drugače.

"Xàtiva videla Isca, a ne Madrida," je na svoji nedeljski naslovnici jasno sporočil dnevnik AS. "Bilo bi zanimivo, če bi se v pokalu igrala ena sama tekma na igrišču skromnejšega moštva. V tem primeru bi bil cel svet osredotočen na tekmo Xàtive in impotentnost Reala. Nič od tega se ne bo zgodilo, ker se v Španiji izločilni boji igrajo na dve tekmi, da bi se favoriziralo velike. Hrabrosti ni moč zanikati, toda čudež je malo verjeten. Ostaja še povratna tekma na Bernabéuu."

Morajo še splezati na Everest v poletnih oblačilih

 

Zaradi podlage, ki je bila bolj podobna "preprogi v hotelu", Madridčani kljub vsemu ne bi smeli imeti izgovorov, dodajajo madridski kolegi, ki so za edinega "dovolj dobrega" označili Isca. Ángel Di María, z mislimi verjetno že v Monaku, je uspel oddati "le eno podajo na celi tekmi", še to tik pred menjavo s Karimom Benzemajem, ko je izmenjal še nekaj ostrih besed s trenerjem Ancelottijem, piše AS.

"Škoda. V Angliji bi Xàtivi ploskali za njeno hrabrost. Tukaj v Španiji pa mora še vedno splezati na Everest v poletnih oblačilih," je v dnevniku AS še dodal Juanma Trueba. Bolj zadovoljni so bili seveda domači.

Remizirali so z Madridom

"Zdaj lahko rečemo, da smo enkrat remizirali z Madridom," je dejal junak večera, trener Xàtive Antonio Aparicio, medtem ko je Ancelotti miril strasti in dejal tudi, da je Di María pred napovedanim prestopom k AS Monacu "srečen".

"Ne skrbi me, da nismo zadeli, ta ekipa je zabila že mnogo golov in skušali ga bomo zabiti na naslednji tekmi," je pred povratno tekmo na Bernabéuu, za katero bosta na voljo tudi tokrat suspendirani Cristiano Ronaldo in oboleli Gareth Bale, dejal Ancelotti.

"V obrambi smo odigrali dobro tekmo, imeli smo ravnovesje in verjamem, da nismo odigrali slabe tekme. Odhajam zadovoljen. Di María je od mene zahteval menjavo, ker je čutil bolečine v mišici. Ko je počival sem mu dejal, da naj skuša zdržati še deset minut, da se ogreje (Karim) Benzema, potem pa sem ga zamenjal. Ni govoril o svoji prihodnosti, srečen je in ostal bo v Real Madridu. Oni so se dobro branili in odigrali zelo kompaktno in dobro organizirano. Jasno pa je, da nismo navajeni na umetno travo, to nam ni pomagalo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.