Šport > Nogomet
31 ogledov

Mediji: Messi "kot bik" pripravljen na novo sezono

Messi Pinto Fabregas bazen počitnice Instagram
"Močnejši kot kdajkoli" piše na četrtkovi naslovnici katalonskega športnega dnevnika Sport, ki pred povratkom Lionela Messija s počitnic trdi, da je Argentinec v življenjski formi.

Počitnice, ki to zaradi številnih dobrodelnih tekem niti niso bile, se za štirikratnega najboljšega nogometaša na svetu Lionela Messija naglo končujejo, v Barceloni pa že odštevajo dni do njegovega povratka v drugo domovino, kjer bo Argentinec združil moči z brazilskim zvezdnikom Neymarjem.

"Ni težko zaključiti, da se Leo Messi v ponedeljek na treninge vrača močnejši kot kdajkoli. Na fotografijah z Ibize, ki jih objavljajo paparaci, je moč razbrati, da tako 'nabildan' ni bil še nikoli," so v zgodbi z naslovnice zapisali pri barcelonskem športnem dnevniku Sport.

Drugačno dojemanje poklica

Katalonski novinarji so prepričali, da je Messi radikalno spremenil dojemanje svojega poklica, to je bilo vidno že v zadnjih nekaj sezonah, pred začetkom nove pa se je njegovo prepričanje še utrdilo.

"Barçin zvezdnik dela več kot kdorkoli, da bi ostal najboljši," nadaljujejo pri Sportu. Kot vsako leto so odgovorni za pripravo pri katalonskem klubu razdelili seznam vaj svojim varovancem za ohranitev teže, letos pa so dobili še vaje, ki so jih morali začeti izvajati dva tedna pred prihodom na priprave.

Z Ibize na Xavijevo poroko

"Leo Messi je bil vsak dan svojih počitnic v telovadnici. Po dve uri je tekel in delal na moči, da bi na priprave prišel v spektakularni formi. Argentinec na priprave prihaja kot kakšen bik. Prihaja v ponedeljek, tako kot je bilo predvideno, Tito (Vilanova) pa ga želi že za prvi del, ki ga bodo začeli tisti, ki med počitnicami niso igrali," pišejo kolegi iz katalonske prestolnice.

Messi, ki je s soigralcema Joséjem Manuelom Pintom in Cescom Fàbregasom dopustoval na Ibizi, bo Baleare zapustil v soboto, ko se bo udeležil poroke dolgoletnega soigralca in dobrega prijatelja Xavija Hernándeza, po dnevu počitka pa začenja s treningi v klubski bazi na vzhodu Barcelone.

Tudi med sezono še več dela

Argentinec je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov proti Paris Saint-Germainu, predčasno končal lansko sezono, kljub številnim prijateljskim tekmam v Južni in Severni Ameriki pa mu trener Tito Vilanova ne bo namenil dodatnega počitka. 

Messi naslovnica časopis Sport moč počitnice Ibiza | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Ni le spremenil načina obnašanja med počitnicami − prepričali so ga, da bo med sezono še izboljšal svojo fizično pripravljenost s specifičnimi vajami," še dodajajo pri Sportu. Katalonci spremembe pripisujejo njegovemu dozorevanju in zdaj "že" 25 letom, pri katerih je Messi o svoji karieri že začel razmišljati dolgoročno.

"Oaza" pred norima dvema letoma

"Želi si končati s temi poškodbami mišic, ki so ogrozile njegovo kariero, spremenilo pa se je tudi dojemanje kariere, ki ga ima Messi sam. Zdaj bolj podrobno spremlja svojo formo," piše Sport in opozarja na drugo zaporedno poletje, ki ga je imel Argentinec na voljo povsem zase, saj reprezentanca ni nastopala na nobenem tekmovanju. To se mu v karieri profesionalnega nogometaša še ni zgodilo.

Od leta 2004 je to šele njegovo četrto prosto poletje, prava "oaza" pred norima dvema naslednjima sezonama, po katerih bo moral z Argentino nastopiti na svetovnem prvenstvu v Braziliji in na Copi Americi.

"Dela kot še nikoli, da bi igral kot vedno"

Njegova dobra pripravljenost na začetek sezone ima tudi veliko bolj osebne razloge − Messi se namreč dobro zaveda, da je v glasovanju za zlato žogo, bila bi že njegova rekordna peta zaporedna, še kako pomemben dober začetek novega tekmovalnega leta, v katerem bo glavni cilj Barçe po treh letih spet osvojiti evropski naslov.

"Njegova pripravljenost je kot narejena za osvajanje vseh lovorik, da bi še naprej pomagal Barçi pri izboljšanju, in da bi še naprej ostal genij nogometa. Leo dela kot še nikoli, da bi igral tako kot vedno," so še zapisali Katalonci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.