Šport > Nogomet
26 ogledov

Mediji: Pepe pljuval, Piqué žalil državo!

Piqué v španski reprezentanci tvori branilski dvojec s klubskim soigralcem in ka Žurnal24 main
Španski in katalonski mediji dvigujejo temperaturo pred nocojšnjim finalom španskega pokala. Pepe naj bi po informacijah Kataloncev pljuval nogometaše Barcelone, medtem ko je Gerard Piqué žalil državo.
Špančki, zdaj bomo osvojili še pokal vašega kralja!
Domnevna izjava Gerarda Piquéja

Vse se je seveda po "ekskluzivnih" informacijah barcelonskega El Munda Deportiva in madridske Marce dogajalo v tunelu Santiaga Bernabéua. Po koncu zadnjega "El Clásica", ki se je na Bernabéu v soboto končal neodločeno (1:1), se je napetost z igrišča prenesla tudi pred slačilnice Real Madrida in Barcelone.

Najprej naj bi branilec Reala Pepe pljunil več nogometašev Barçe, kar bi kmalu privedlo do masovnega obračuna. Na zgodbo EMD so že čez nekaj dni odgovorili pri Marci, kjer so dan pred finalno tekmo pokala na Mestalli razkrili, da je gostujoči branilec Gerard Piqué pred slačilnicami izzival nasprotnike in jim na zgolj nekaj centimetrih razdalje v obraz govoril naslednje besede:

Bomo videli, če se boš tako obnašal tudi, ko bomo skupaj v reprezentanci.
Domnevni odgovor igralcev Reala

"Osem točk, osem točk! Špančki, osvojili smo vašo špansko ligo," je po informacijah osrednjega športnega časnika govoril Piqué, ki so se mu po robu postavili Sergio Ramos, Iker Casillas, Ricardo Carvalho, Pepe in Emmanuel Adebayor. "Špančki, zdaj bomo osvojili še pokal vašega kralja!" naj bi nadaljeval Piqué, nakar so mu nasprotniki odgovorili: "Bomo videli, če se boš tako obnašal tudi, ko bomo skupaj v reprezentanci."

V obeh primerih gre seveda za popolni izmišljotini, ki pa je denimo v primeru najbolj brane Marce na njeni spletni strani prinesla več kot sedem tisoč komentarjev v manj kot 24 urah. Mediji na Iberskem polotoku so kot kaže zelo hitro pozabili, kaj je špansko reprezentanco pripeljalo do naslovov evropskih in svetovnih prvakov. Delitev na Špance in Katalonce prav gotovo ne.

"Rad bi sporočil, da je informacija, ki je danes objavljena v enem izmed športnih medijev, povsem neresnična. Nikoli nisem izrekel takšnih nesmislov," se je na svojem Twitterju medtem že oglasil Piqué, v enem kasnejših "tvitov" pa pomenljivo dodal: "Jutri bomo videli 'fiesto' španskega nogometa."

Španski pokal (Copa del Rey), finale:

Ob 21.30:
Barcelona – Real Madrid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.