Šport > Nogomet
13 ogledov

Mediji: Rooney kaznovan zaradi popivanja

Rooney Manchester United QPR Queens Park Rangers Premier League Anglija angleška EPA
Wayne Rooney je šokantni poraz Manchestra Uniteda proti Blackburnu v soboto spremljal s tribun Old Trafforda. Sir Alex Ferguson je po tekmi dejal, da je razlog poškodba, a mediji na Otoku poročajo, da je bil Rooney kaznovan zaradi popivanja! Znane podrobnosti spora Suárez-Evra.

"Wayne Rooney je občutil polno moč jeze Sira Alexa Fergusona, ko ga je v soboto za tekmo Manchestra Uniteda poslal na tribuno," pišejo pri Mirrorju. "Popivanje na pobožično noč (Boxing Day, op. a.) je razlog, da so napadalca izpustili za včerajšnji šokantni poraz z 2:3 proti Blackburnu. 26-letni Rooney je bil šokiran, ko je izvedel, da ne bo izbran, občutek krivice pa se je še povečal, ko so ga obvestili, da ga bo doletela tudi denarna kazen s strani kluba."

Daily Mail dodaja, da naj bi šlo zgolj za pozno večerjo z ženo Coleen in soigralcema Jonnyjem Evansom in Darronom Gibsonom. "Nekdo je slišal pogovor omenjenih igralcev na torkovem treningu, češ kako dobro so se imeli. Besede so nato prišle do Fergusona, ki je v soboto dopolnil 70 let, trener pa je Rooneyja privlekel v svojo pisarno in mu povedal, kaj mu ni všeč."

FA objavil podrobnosti spora Evra-Suárez: "Ne govorim s črnci!"

Pri Angleški nogometni zvezi (FA) so na več kot sto straneh objavili razloge za kaznovanje Liverpoolovega asa Luisa Suáreza, ki je na oktobrskem derbiju z rasističnimi zmerljivkami napadel branilca Man. Uniteda Patrica Evraja. FA je zapisal, da je Evra zgodbo predstavil bolj konsistentno in kredibilno, medtem ko Suárezu pri kar nekaj točkah niso verjeli in njegovo obrambo, da je oznaka "negro" oz. "negrito" v domačem Urugvaju nekaj normalnega, označili celo kot "preprosto neverjetno". Takole je potekal njun pogovor po besedah Evraja:

Evra: "Zakaj si me brcnil?"

Suárez: "Ker si črn."

Evra: "Reci mi to še enkrat. Udaril te bom!"

Suárez: "Ne govorim s črnci."

Evra: "Udaril te bom!"

Suárez: "OK, črnček, črnček, črnček!"

Suárez se je nato dotknil Evrajeve roke in namignil na njegovo kožo.

Evra: "Sodnik, sodnik, pravkar mi je rekel kur**v črnec!"

Po Suárezovi verziji ga je Evra vprašal, zakaj ga je brcnil, na kar mu je Urugvajec odgovoril, da je bil to "normalen prekršek". Evra mu je nato rekel, da ga bo brcnil, Suárez pa mu je rekel naj utihne. Ko ga je Suárez želel uščipniti, je Evra dejal: "Ne dotikaj se me, Južnoameričan!" Suárez mu je na to odvrnil: "Zakaj, črnec?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.