Šport > Nogomet
35 ogledov

Mehičani zmagali zlati pokal

Mehika zmagovalka CONCACAF Profimedias
Mehika je v finalu prvenstva Srednje in Severne Amerike ter Karibov (Concacaf) premagala Jamajko s 3:1 in tako sedmič v zgodovini postala zmagovalka takoimenovanega zlatega pokala.

Mehika je v finalu prikazala svojo najboljšo igro na turnirju in z zadetki Andresa GuardadaJesusa Corone in Oribe Peralte zasluženo prišla do naslova. Ta bo imel sicer veliko črno piko, saj so 'Tri', kor radi pravijo Mehičanom, tako v četrtfinalu proti Kostariki kot v polfinalu proti Panami do zmag prišli z velikansko pomočjo sodnikov. V mnogih državah zato poročajo o "pokalu sramote" namesto zlatem pokalu.

"Reggae Boyz" so prva karibska država, ki je nastopila v finalu prvenstva Concacaf, in čeprav je v polfinalu izločila prve favorite Američane, v finalu ni imela možnosti. Edini zadetek je Jamajka dosegla v 80. minuti preko Darrena Mattocksa. Tekmo si je v Philadelphii ogledalo 68.000 gledalcev.

Za mesto na pokalu konfederacij v Rusiji 2017, ki služi kot generalka za svetovno prvenstvo, se bosta oktobra pomerili Mehika in ZDA.

Za najboljšega igralca turnirja je bil proglašen Mehičan Andres Guardado, ki je postal prvi igralec, ki je dosegel zadetek v treh finalih. Natančen je bil tudi 2007 in 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.