Šport > Nogomet
620 ogledov

Mendy po oprostilni sodbi podpisal za nov klub

Mendy Profimedia
Francoski branilec Benjamin Mendy bo kariero nadaljeval pri Lorientu.

Benjamin Mendy je po oprostili sodbi posilstva in poskusa posilstva podpisal za francoski klub Lorient, je član elitne družbe klubskega nogometa v Franciji ligue 1 objavil na svoji spletni strani. Podrobnosti dvoletnega dogovora niso sporočili.

Francoskega nogometaša Mendyja je le pet ni prej, 14. julija, porota na sodišču v britanskem Chestru oprostila obtožb o posilstvu in poskusu posilstva. S tem se je končal tri leta dolg sodni proces proti nekdanjemu članu Manchester Cityja.

Porota, sestavljena iz šestih moških in šestih žensk, je nogometaša po več kot treh urah razprave spoznala za nedolžnega v primeru obtožbe posilstva 24-letne ženske oktobra 2020 in poskusa posilstva 29-letne ženske leta 2018.

Mendyja so januarja že oprostili večine drugih obtožb, šestih obtožb posilstva in spolnega napada na štiri ženske. Če bi ga pred dnevi spoznali za krivega, bi mu grozila večletna zaporna kazen.

Nogometaš, ki se mu je pogodba s Cityjem iztekla konec junija, je vseskozi zanikal obtožbe. Za letošnje zmagovalce lige prvakov je nazadnje igral avgusta 2021, nekaj dni, preden so ga prvič obtožili štirih posilstev in enega spolnega napada. Zadnjega od desetih nastopov za Francijo je imel novembra 2019.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.