Šport > Nogomet
19 ogledov

Menezes prečrtal tudi Kakaja in Cesarja

Mano Menezes je prečrtal kopico standardnih zvezdnikov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Novi brazilski nogometni selektor Mano Menezes je temeljito prevetril reprezentanco, ki je izpadla v četrtfinalu SP. V ekipi za prijateljsko tekmo z ZDA so le štirje igralci, ki so nastopili v Južnoafriški republiki.
Brazilski seznam za ZDA:
Vratarji: Jefferson (Botafogo), Renan (Avai), Victor (Gremio); branilci: Andre Santos (Fenerbahče), Dani Alves (Barcelona), Marcelo (Real), Rafael (Man.United), David Luis (Benfica), Henrique (Racing S.), Rever (Atletico Mineiro), Thiago Silva (Milan); vezisti: Carlos Eduardo (Hoffenheim), Ederson (Lyon), Paulo Henrique Ganso (Santos), Hernanes (Sao Paulo), Jucilei (Corinthians), Lucas (Liverpool), Ramires (Benfica), Sandro (Internacional); napadalci: Alexandre Pato (Milan), Andre (Santos), Diego Tardelli (Atletico Mineiro), Neymar (Santos), Robinho (Santos)
Mano Menezes je na seznamu za tekmo z ZDA 10. avgusta v New Jerseyju pustil le štiri igralce, ki jih je v JAR odpeljal njegov predhodnik Carlos Dunga: Daniela Alvesa, Ramiresa, Thiaga Silvo in Robinha. Brez povabila so ostali tudi zvezdniki Kaka, Luis Fabiano in vratar Julio Cesar.

"Čaka nas obdobje prenove. Ni nujno dobro za nas, da bi v tem trenutku nogometaši, ki jih nisem poklical, nastopali," je dejal novopečeni selektor: "Smo na začetku, gledamo naprej, ne zanima nas, kar se je oziroma se ni zgodilo. Omejitev glede starosti ni, čeprav se moramo ozirati tudi na leta, saj čas teče."


Menezes se je odločil za pomladitev moštva, saj je na tekmo povabil 11 igralcev, ki doslej še niso igrali za Selecao, med njimi je sedmerica mlajša od 23 let. Na seznamu pa so tudi Alexandre Pato, Marcelo, Paulo Henrique Ganso in Neymar, ki jih Dunga ni vzel na SP, zaradi česar so ga v domovini kritizirali že pred slovesom od največjega nogometnega tekmovanja na svetu. Kar 12 igralcev na Menezesovem seznamu prihaja iz domače brazilske lige.

Brazilski selektor je Menezes postal v nedeljo, potem ko je prvi kandidat predsednika brazilske nogometne zveze Ricarda Teixeire Muricy Ramalho ponudbo zavrnil, ker ima še pogodbo s klubom Fluminense.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.