Šport > Nogomet
13 ogledov

Menjava leta: Hernández rešil zmago Uniteda

Hernandez Aston Villa Manchester United Premier League
1/23
EPA
Arsenal je na domači tekmi proti Fulhamu zapravil vodstvo z 2:0, zaostal z 2:3, na koncu pa bi lahko slavil v sodnikovem podaljšku, a je Mikel Arteta zapravil enajstmetrovko na neverjetni tekmi (3:3). Več sreče je imel Manchester United, ki je po zaostanku z 0:2 rešil zmago pri Aston Villi (3:2). V nedeljo Manchester City - Tottenham in Chelsea - Liverpool.

Javier Hernández je pri zaostanku Manchester Uniteda z 0:2 vstopil v igro namesto Ashleyja Younga in tekmo proti Astonu Villi obrnil na glavo ter prinesel veliko zmago rdečim vragom, s katero so se s tekmo več na vrhu lestvice oddaljili prvim zasledovalcem.

Vse je sicer kazalo, da bo veliki junak tekme na Villa Parku postal mladi Avstrijec Andreas Weimann, ki je z dvema lepima zadetkoma na koncu prvega in začetku drugega šokiral goste. Toda Hernández je imel drugačne načrte in najprej znižal, nato pa še izenačil s pomočjo branilca Rona Vlaarja.

Neverjeten preobrat in svoj bleščeči strelski večer je "Chicharito" zaključil tri minute pred koncem rednega dela, ko je podajo Robina van Persieja z glavo spremenil v zmagoviti zadetek. Van Persie je nekaj minut pred tem dvakrat zatresel prečko, Weimann pa bi pri rezultatu 2:2 na drugi strani kmalu zabil hat-trick, a je prav tako z glavo meril točno v Davida de Geo.

Arteta ni imel živcev za zmago Arsenala

Olivier Giroud je za Arsenal proti Fulhamu zabil svoja prva zadetka na domači ligaški tekmi, a tudi to ni bilo dovolj za toplo-hladne varovance Arsena Wengerja, ki so po vodilnih zadetkih Girouda in Lukasa Podolskega izgubili vodstvo na domačem sadionu.

Povratek Fulhama je navdihnil Dimitar Berbatov, osovraženi nekdanji igralec londonskega rivala Tottenhama, ki je zadel dvakrat, en gol pa je na mestnem obračunu prispeval še Alex Kačaniklić. Po drugem golu Girouda in izenačenju je imel Mikel Arteta na voljo strel z bele točke, a je avstralski vratar Mark Schwarzer njegov strel fantastično ubranil.

Giroud, ki po prihodu iz francoske lige ni navdušil velikega števila londonskih navijačev, je z glavo zabil še drugi gol tedna, potem ko je bil natančen že proti Schalkeju v Ligi prvakov. Francoski reprezentant je v enajsti minuti tekme v gol preusmeril podajo iz kota Thea Walcotta.

Velikosušna enajstmetrovka

V 23. minuti se je zdelo, da gre za topničarje vse kot po maslu, saj je Arteta prodrl v kazenski prostor in našel Girouda, ki je žogo spravil v mrežo. Toda tako kot proti Schalkeju med tednom je Arsenal zapravil vodstvo z dvema goloma. Berbatov je po podaji iz kota ostal sam in znižal, Vito Mannone pa je slabo posredoval po strelu z glavo Kačanikliča in dobil izenačujoči gol.

Jezo domačih navijačev je še povečal vodilni gol njihovih londonskih rivalov v 66. minuti, ko je Bryan Ruiz vzel žogo Arteti, Španec pa ga je podrl v kazenskem prostoru in zakrivil še enajstmetrovko, ki jo je brezhibno izvedel Berbatov.

Walcott, eden boljših Arsenalovih posameznikov na sobotni tekmi, je Giroudu pripravil tudi drugi gol, ko si je priboril odbito žogo po Francozovem strelu in v sredini še enkrat našel francoskega napadalca za izenačenje.

Zadnji obrat je prišel v sodnikovem podaljšku, ko je imel Arteta po izjemno velikodušni odločitvi glavnega sodnika (dosodil je igro z roko) priložnost zadeti za zmago iz enajstih metrov, a mu je Avstralec Schwarzer strel ubranil.

Angleška liga, 11. kolo:

Arsenal : Fulham 3:3 (2:2)
Giroud (11, 69), Podolski (23); Berbatov (29, 67/11-m), Kačaniklić (40)
Arteta (Arsenal) je v 90. minuti zapravil enajstmetrovko.

Everton : Sunderland 2:1 (0:1)
Fellaini (77), Jelavić (79); Johnson (45)

Reading : Norwich City 0:0

Southampton : Swansea City 1:1 (0:0)
Schneiderlin (64); Dyer (73)

Stoke City : Queens Park Rangers 1:0 (0:0)
Adam (52)

Wigan Athletic : West Bromwich Albion 1:2 (1:2)
Koné (45); Morrison (31), Caldwell (43/a.g.)

Aston Villa : Manchester United 2:3 (1:0)
Weimann (45, 50); Hernández (58, 87), Vlaar (63/a.g.)

Nedelja ob 14.30:
Manchester City - Tottenham Hotspur

Ob 16.00:
Newcastle United - West Ham United

Ob 17.00:
Chelsea - Liverpool

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.