Šport > Nogomet
11 ogledov

''Menjava Šimundže bi bila nesmiselna''

Šimundža Maccabi Tel Aviv Maribor EPA
Prvi mož slovenskega prvaka je zatrdil, da večjih sprememb kljub hitremu slovesu od Evrope v vijoličastih vrstah ne bo.

Glave po enem najhitrejših izpadov Maribora iz evropskih tekmovanj v zadnjih desetih letih ne bodo padale, je v pogovoru za TV Slovenija zatrdil športni direktor slovenskih prvakov Zlatko Zahović.

Nekdanji reprezentant je obžaloval žreb, ki je vijoličastim v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov namenil Astano, označil ga je celo za "najslabšega možnega", besede še vedno najboljšega strelca v zgodovini slovenske reprezentance pa so se izkazale za preroške. Mariborčani so po zmagi na prvi tekmi v Ljudskem vrtu blizu zahodne kitajske meje položili orožje pred ambiciozno ekipo Branka Ilića (3:1) in se soočili s kruto realnostjo - bojem le na slovenski fronti do konca sezone -, toda Zahović je v pogovoru z Ivom Milovanovićem zatrdil, da o menjavi trenerja Anteja Šimundže ni govora.

"Igralskega kadra ne bomo osvežili, ker imamo znotraj ogromno rezerv, imamo odlične mlade igralce, ki jim bomo skozi celotno leto nudili priložnost," je povedal Zahović. "Kar se tiče trenerja pa mislim, da ni nobene potrebe (za njegovo menjavo, op. a.) – govorimo o trenerju, ki je prezimil v Evropi, ki je še prejšnjo sezono igral v Ligi prvakov.

"Se pravi, da bi bila to zelo, zelo nesmotrna in nesmiselna poteza. Zaupanje ljudi, ki delajo v tem klubu, je do trenerja ogromno, seveda pa bo čas povedal svoje."

Prvi mož vijoličastega kluba je ponovil, da en poraz po toliko letih presežkov ni takšna katastrofa, dodal pa je, da je zdaj cilj znova sestaviti ekipo, ki bo konkurenčna na evropski ravni.

"Zaključki so takšni, da je to nogomet, da je to šport, ki je sestavljen iz zmag in porazov," je dodal Zahović. "Res je, da je bila pri nas krivulja precej navzgor, ampak potrebno se je sprijazniti tudi s kakšnim porazom in kakšno sezono, ki ni na ravni našega kluba. Seveda je potrebno zelo resno analizirati in iti naprej.

"Imamo več kot dovolj časa, da se v enem letu konsolidiramo in naredimo selekcijo selekcije, pogledamo kaj in kako in nadaljevati s tistim, kar je naš osnovni moto – to je trdo delo, poskusiti spet narediti ekipo, ki bo konkurenčna v Evropi."

Komentarjev 1