Šport > Nogomet
46 ogledov

Menotti: "Po 5:0 se Real boji Barçe!"

Cesar Luis Menotti mikrofon novinarska
1/6
EPA
Pred sobotnim "El Clásicom", obračunom med Realom Madridom in Barcelono na madridskem Santiagu Bernabéu, bosta španska giganta odigrala revialni tekmi v Ligi prvakov. Barcelona že nocoj proti beloruskem BATE Borisovu, Real pa v sredo proti Ajaxu. "Verjamem, da se Real po 5:0 boji Barcelone," se je prvega Clásica lanske sezone spomnil legendarni argentinski trener César Luis Menotti. Trenerja Josepa Guardiolo bolj kot sobotni obračun skrbi usoda evra.

"Če bo Madrid sestavil štiri podaje zapored, potem lahko začnemo govoriti ... Ampak Barceloni jih uspe 700, 800 ... Zelo težko je biti uspešen toliko časa. In to je velika vrlina Barcelone," je v ekskluzivnem intervjuju za španski Canal+ govoril César Luis Menotti, kot selektor svetovni prvak z Argentino leta 1978 in nekdanji trener Barcelone, ki je po mnenju mnogih prvi skušal igrati tako, kot zadnja leta navdušujoče igrajo Katalonci. Tovrstna igra je Menottija v 80. letih prejšnjega stoletja stala službe.

"Uspeh te pripelje na rob prepada. En korak več in živega te pojejo, če jim verjameš. Barcelona vedno pride do tega prepada, a se vedno vrne nazaj in začne igrati kot prvi dan. To je neverjetno," je razmerje moči pred sobotnim "El Clásicom" začel orisovati Menotti. "Ta Barcelona lahko izgine, lahko izgubi, a je že v zgodovini ... Toda moramo počakati! Kakšen dan bo (Andrés) Iniesta boljši. In tudi Xavi (Hernández). In (Gerard) Piqué je vedno znova poškodovan. Ampak to, kar jim je uspelo, se ne bo moglo izenačiti. Zelo težko bo ..."

Po mnenju mogih je Real v lanski sezoni dirko za naslov izgubil prav na obračunu z Barcelono, ko je na Camp Nouu na zdaj že mitski tekmi dobil petardo (0:5). Menotti je šel v pogovoru za televizijo še korak dlje: "Težko bi se spomnil kakšne tekme, kakšne pomembne tekme, kot je uspela Barceloni proti Realu Madridu na dan 5:0. Zdaj se lahko zgodi kakšen rezultat. Lahko igrajo s petimi zadaj ... Prav tako so dobili pokal, ko se je prikazal Cristiano Ronaldo in zabil za 1:0, toda nikoli niso zmagali v igri. Verjamem, da jih je strah po 5:0. Tam so začeli imeti veliko strahu, preveč spoštovanja in malo idej, da bi lahko tekmovali z Barcelono."

Mourinho misli na Clásico: brez Ramosa, Casillasa, Ronalda ...

Realov trener José Mourinho na letalo za Amsterdam ne bo vzel sedem nogometašev, večina izmed katerih bo prav gotovo začela sobotni obračun na Bernabéu. Doma so ostali Sergio Ramos, Iker Casillas, Marcelo, Cristiano Ronaldo, Pepe, Lassana Diarra in Sami Khedira, medtem ko se v ekipo po poškodbi vrača Kaká, ki bo verjetno tudi začel tekmo. Španski novinarji so na novinarski konferenci pred sredino tekmo z vprašanji o Clásicu napadli tudi Ajaxovega trenerja Franka de Boerja, nekdanjega nogometaša Barçe, ki bi si seveda bolj želel usluge zagrebškega Dinama, ki mora Lyonu na tekmi zadnjega kola izmakniti kakšno točko, da bi se Nizozemci uvrstili v osmino finala.

"Težko je reči kaj se bo zgodilo, ampak Madrid vodi za šest točk in fizično so zelo močni," je povedal De Boer. "To dokazujejo že od začetka sezone. Šest točk, ki jih že imajo, lahko spremenijo v devet in oboji vedo, da ne smejo izgubljati točk. Devet bi jih bilo veliko za Barço in zato se o tem Clásicu govori veliko. Tekmi Madrid-Barça in Barça-Madrid bi lahko bili odločilni."

Mancini bo poiskal Rummeniggeja

Pred odločilno tekmo za Manchester City, ki poleg sredine zmage proti Bayernu Münchnu potrebuje tudi uslugo španskega Villarreala, je spet oživel tudi spopad med manchestrskimi bogataši in enim največjih kritikov njihovega zapravljanja, izvršnim direktorjem bavarskega kluba Karlom-Heinzem Rummeniggejem. Rummenigge je že večkrat pozval Evropsko nogometno zvezo (Uefa), naj pri bližnjem začetku uvajanja t. i. finančnega fair playja ne dela izjem, na novinarski konferenci pred sredino tekmo pa se je nanj spomnil tudi domači trener Roberto Mancini.

"Ne razumem Rummeniggejevega vedenja proti Manchestru Cityju - o nas govori že šest mesecev," je dejal Mancini. "Vsakič gre za finančni fair play, še vedno upa, da gre v osmino finala Napoli ... Ne razumem kaj se je zgodilo z Rummeniggejem, jutri bi ga rad vprašal." Prav na tekmi z Bayernom se je v letošnji sezoni zgodil eden najbolj bizarnih incidentov v zgodovini nogometa, ko je Cárlos Tévez zavrnil odhod na ogrevanje, vse od dogodkov na Allianz Areni pa Argentinec za City ni zaigral. Mancini je potrdil, da ga bodo januarja skušali prodati, zdi pa se skorajda gotovo, da bo Tévez odšel v Italijo.

"Mislim, da je za nas pomembno, da ga prodamo. To lahko storimo zanj in za klub," je povedal Mancini. "Če ima možnost, da odide v Italijo, sem srečen zanj." Favorita za Tévezovo novo destinacijo sta oba milanska kluba, Inter in AC Milan. Trener Bayerna Jupp Heynckes je potrdil, da bo bavarsko enajsterico sestavil brez obolelih Arjena Robbna in Tonija Kroosa, ki sta staknila gripo, za podobnimi simptomi pa sta začela bolehati tudi Thomas Müller in Mario Gómez, a sta zaenkrat zgolj vprašljiva.

Liga prvakov, 6. kolo, sreda ob 20.45:

Skupina A

Manchester City – Bayern München
Villarreal – Napoli

Skupina B

Inter Milan – CSKA Moskva
Lille – Trabzonspor

Skupina C

Basel – Manchester United
Benfica – Otelul Galati

Skupina D

Ajax Amsterdam – Real Madrid
Dinamo Zagreb – Lyon

Bayern Munich will be without winger Arjen Robben and midfielder Toni Kroos for their Champions League match against Manchester City on Wednesday after the pair were struck down with flu. Forwards Thomas Mueller and Mario Gomez are also doubtful with similar symptoms, coach Jupp Heynckes
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.