Šport > Nogomet
26 ogledov

Messi blestel že pri 12 letih

Lionel Messi Youtube
Na plan so prišli posnetki Lionela Messija, ko je bil pri 12 letih še član argentinskega Newell's Old Boys.

Lionel Messi je že pri dvanajstih leth dominiral na zelenici, čeprav je bil za glavo manjši od vrstnikov. Na internetu so se pojavili posnetki tekme med ekipama Newell's Old Boysa in El Torita, kasnejši večkratni dobitnik zlate žoge pa je s številko 10 na hrbtu že takrat kazal svoje razkošno nogometno znanje. Kar nekaj potez iz tega obdobja mu je ostalo v repertoarju tudi kasneje, ko je prestopil v Barcelono.

To se je sicer zgodilo že leto kasneje. Njegov oče se je dogovoril za večerjo s predstavniki katalonskega kluba, na čelu teh je bil direktor Carles Rexach. Ker se je Jorgeju Messiju zazdelo, da Katalonci zavlačujejo z dogovorom, je zagrozil z odhodom od mize, če ne bodo takoj potrdili prestop njegovega sina. Rexach je poklical natakarja in zahteval prtiček, na njem pa je nato spisal dogovor. Prtiček se zdaj nahaja na steni Messijevega odvetnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.