Šport > Nogomet
55 ogledov

Messi bo plačal zdravljenje malega fantka

Messi Kashash rastni hormon majica posvetilo Barcelona Facebook
Zvezdnik Barcelone Lionel Messi bo priskočil na pomoč 12-letnemu maroškemu dečku in mu naslednjih šest let plačeval zdravljenje zaradi pomanjkanja rastnega hormona. Argentinec je kot otrok trpel za enakim zdravstvenim stanjem.

Lionel Messi se je že nekajkrat izkazal s človekoljubnimi potezami, napadalec Barcelone pa je velikodušno zaključil tudi letošnjo sezono. Argentinec bo namreč naslednjih šest let plačeval račune za zdravljenje 12-letnega maroškega dečka  Waleeda Kashasha, ki trpi za pomanjkanjem rastnega hormona, kar je v mladosti zavrlo tudi Messijevo rast.

Mladi Kashash tako kot nekoč Messi sanja o tem, da bi postal nogometaš, kar tudi v primeru Argentinca ne bi bilo možno, če njegovih računov za cepiva po prihodu v Španijo ne bi začela plačevati Barcelona. Ko so Messija obvestili o Kashashevih težavah je pristal na to, da bo za njegovo zdravljenje do 18. leta starosti vsakih 15 dni plačeval 3000 maroških dirhamov (208 evrov).

Messi se je že fotografiral z majico malega Waleeda in nanjo napisal posvetilo, da naj bo močan. Pomanjkanje rastnega hormona odkrijejo pri enem na 3800 otrok, simptome pa naj bi po svetu imelo okrog 10 milijonov ljudi. Po podatkih iz leta 2010 Messi na leto zasluži okrog 33 milijonov evrov, njegova osnovna mesečna plača pri Barceloni pa naj bi znašala okrog 830 tisoč evrov.

Komentarjev 1
  • Markan 13:29 13.maj 2012.

    Vaš komentar smo zaradi kršenja pravil komentiranja odstranili.