Šport > Nogomet
9 ogledov

Messi: "Dal bi vse svoje naslove za tega na Copi Américi"

Lionel Messi EPA
Lionel Messi si močno želi osvojiti Copo Americo, za zmago bi dal prav "vse".

Zvezdnik Argentine Lionel Messi pravi, da bi dal "vse" za končno zmago na letošnji Copi Américi, kjer bo na prihajajoči tekmi z Jamajko verjetno vknjižil svoj stoti nastop. Fenomen Barcelone je osvojil celo kopico naslovov na Camp Nouu, vključno s sedmimi v La Ligi, tremi v španskem pokalu in štirimi v Ligi prvakov.

Toda uspehi z Argentino se štirikratnemu osvajalcu zlate žoge boleče izmikajo - bil je del ekipe, ki je izgubila v finalu Cope Américe leta 2007 proti Braziliji (0:3), bil pa je kapetan reprezentance, ki jo je v lanskoletnem finalu svetovnega prvenstva ustavila Nemčija.

Varovanci Gerarda Martina so na pragu uvrstitve v četrtfinale na letošnjem turnirju v Čilu in med pripravo na stoti nastop je Messi dejal, da bi se bil za podvig s svojo državo pripravljen odpovedati tudi dosežkom v Kataloniji.

"Vsemu bi se odrekel za zmago na Copi Américi," je dejal za dnevnik La Nación. "Ta skupina si to zasluži zaradi načina, na katerega se bori. Odigrali smo izvrstno svetovno prvenstvo in to si zaslužimo. O tem sanjam. Osvojitev Cope Américe bi nas malce pomirila pred kvalifikacijami za svetovno prvenstvo. Ne le moje soigralce, trenerja in mene, temveč tudi državo. Tudi navijači si želijo, da nam uspe."

O svojem stotem nastopu - ki bi se lahko zgodil na sobotni tekmi skupine B proti Jamajki, če ne bo vmes posegla nenadna poškodba - je Messi dejal, da upa, da bo ob lepem jubileju lahko proslavljal tudi s kakšnim kosom mednarodne srebrnine.

"Zelo sem vesel, da sem tukaj in upam, da bom lahko proslavil še eno zmago ter enkrat za vselej osvojil naslov z Argentino," je dodal. "V teh stotih tekmah sem doživel neverjetne izkušnje, zares sem se imel izvrstno. Nepozabno je bilo. Šel sem skozi situacije, ki so mi kot igralcu pomagale zrasti, toda žal se ne morem pohvaliti z nobenim naslovom. Upam, da bom imel enega za k tem stotim tekmam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.