Šport > Nogomet
32 ogledov

Messi ima novega trenerja

Jorge Sampaoli EPA
Zdaj že bivši strateg Seville Jorge Sampaoli je novi selektor nogometaše Argentine. Pogodbo je podpisal za pet let oziroma do svetovnega prvenstva 2022 v Katarju.

Prva naloga za Jorgeja Sampaolija je uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018 v Rusijo. Argentini trenutno ne kaže dobro, saj je štiri kroge pred koncem kvalifikacij za petem mestu, ki ne prinaša neposredne uvrstitve na mundial, temveč dodatne kvalifikacije z ekipo iz Oceanije.

Sedeminpetdesetletni Sampaoli bo prvič na klop Argentine sedel že čez dober teden, ko se bo njegova ekipa na prijateljski tekmi v Melbournu pomerila z Brazilijo. Prva tekma v kvalifikacijah za SP pa ga čaka konec avgusta v Montevideu z Urugvajem.

Sampaoli je opozoril nase kot selektor Čila. Vodil ga je od 2012 do 2016; na svetovnem prvenstvu 2014 je izpadel v osmini finala proti Braziliji, 2015 pa je postal južnoameriški prvak, potem ko je v finalu premagal Argentino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.