Šport > Nogomet
15 ogledov

Messi in Cesc pristreljala drugo lovoriko

Lionel Messi Barcelona Porto
1/12
Reuters
Katalonski velikan Barcelona je novi zmagovalec evropskega superpokala, potem ko so varovanci Pepa Guardiole v Monte Carlu z 2:0 premagali nogometaše Porta, ki so tekmo zaključili z devetimi nogometaši. Odločila sta Lionel Messi in Cesc Fabregas.

Katalonci so tako na vrhu Evrope nasledili nogometaše Atletica, ki so lani ugnali nogometaše Interja. Čeprav Barcelona sploh še ni začela sezone v domači ligi BBVA, pa je to za Katalonce že druga lovorika v letošnji sezoni, potem ko so osvojili tudi španski superpokal.

Porto je v tekmo vstopil veliko konkretneje, z visokim pokrivanjem Barceloninih nogometašev so varovanci Vitorja Pereire onemogočali kreativno igro Kataloncev. V sedmi minuti je z leve strani sprožil Joao Moutinho, a se je izkazal Victor Valdes, ki je žogo izbil v kot. Po desetih minutah igre pa se je kar naenkrat v super priložnosti znašel Pedro, potem ko se je žoga od Portovega branilca Rolanda odbila naravnost na nogo Pedra, ki je poskušal z lobom matirati vratarja Heltona, a je žoga šla preko vrat Porta. Pedro bi ob tem lahko podal, saj je imel na levi popolnoma samega Messija. Le dve minuti kasneje se je v priložnosti znašel Hulk, še v isti, 12. minuti pa je Messi zgrešil žogo pred Portovim čuvajem mreže. Po razburljivem začetku tekme je tempo padel, igra pa se je preselila na sredino igrišča. Barceloni tudi ob vodilnem zadetku v 39. minuti igre ni uspelo izigrati obrambe, temveč je Guarin napravil osnovnošolsko napako pri podajanju proti vratarju Heltonu, ko je spregledal osamljenega Messija. Argentinec je nato zlahka preigral Brazilca in poskrbel za veselje Barceloninih navijačev na stadionu Louisa II v Monte Carlu.


Barcelona je v drugi polčas vstopila bolj zanesljivo kot v prvega, a so se po nekaj minutah igre pobrali tudi Portugalci, ki so preko krivca za prvi zadetek Guarina nevarno zapretili v 54. minuti tekme, ko se je vnovič izkazal Valdes, ki je s prsti odbil v kot in najverjetneje preprečil zadetek Kolumbijca. Ta je sprožil bombo s kakšnih 25 metrov. Tako kot v prvem polčasu pa je tudi v drugem "smrtno" priložnost zapravil Pedro, ki se je v akciji 1 na 1 zapletel pred Heltonom - ta je žogo uspel izbiti stran od svojih vrat. Dobrih deset minut pred koncem rednega dela tekme pa je dišalo po 11-metrovki, ko je v kazenskem prostoru Barçe Eric Abidal očitno pokosil Guarina, a se nizozemski sodnik Björn Kuipers ni odločil za najstrožjo kazen. Je pa kazen zato sledila na drugi strani, ko je najboljši igralec na svetu ta hip Lionel Messi mojstrsko zaposlil zadnjo okrepitev Barcelone Cesca Fabregasa, ki je prav tako mojstrsko ukanil Heltona. Portovi nogometaši so tekmo sicer zaključili z devetimi nogometaši, saj sta zaradi drugih rumenih kartonov zelenico morala zapustiti Rolando (86. minuta) in vseprisotni Guarin (90.)


Evropski superpokal, Monte Carlo:

Barcelona : Porto 2:0 (1:0)
Messi (39), Fabregas (88)
RK: Rolando (86/Porto), Guarin (90/Porto)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.