Šport > Nogomet
22 ogledov

"Messi je bil mož odločitve"

Lionel Messi Reuters
Argentinci so na četrti tekmi južnoameriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji v gosteh z 2:1 odpravili Kolumbijo. Pri gavčih se je izkazal Lionel Messi, ki se je podpisal pod prvi zadetek in velik delež prispeval tudi pri drugem. "Messi je bil mož odločitve," je bil po koncu srečanja nad predstavo zvezdnika Barcelone navdušen selektor Alejandro Sabella.

Kolumbijci so bili v prvem polčasu nekoliko boljši. Bržkone so bili tudi bolj pripravljeni na visokih 30 stopinj Celzija v Barranquilli kot pa Lionel Messi in druščina. Domači so tako tik pred koncem prvega polčasa tudi povedli, ko je iz prostega strela in s pomočjo Javierja Mascherana zadel Darlon Pabon. Argentinski selektor Alejandro Sabella je v drugem polčasu zaigral na vse ali nič in v igro poslal še Sergia Agüera, ki se je v napadu pridružil Gonzalu Higuainu in Messiju. Ravno Messi je v 61. minuti tudi izenačil in pet minut pred koncem začel akcijo za zmagoviti zadetek. Zvezdnik Barcelone je v kazenskem prostoru zaposlil Higuaina, ki je poskušal s strelom, a je bil kolumbijski vratar na mestu in izbil žogo. Ta je prišla do Agüera, ki podobnih priložnosti ne zapravlja, in Argentini zagotovil drugo zmago v kvalifikacijah.

Še naprej se dobro drži Venezuela. Ponoči so Venezuelci z golom Oswalda Vizcarronda iz 26. minute premagali Bolivijo in so tretji na lestvici s sedmimi točkami s štirih tekem. Ekvador je v Quitu z 2:0 odpravil Peru, strelca sta bila Edison Mendez (69.) in Christian Benitez (89.).

Čile si je po visokem porazu proti Urugvaju pred dnevi hitro opomogel in z 2:0 ugnal Paragvaj. Za veselje domačih navijačev sta poskrbela Pablo Contreras (27.) in Matias Campos (85.).

Naslednje kolo južnoameriških kvalifikacij je na sporedu šele 2. junija 2012. Na SP se bodo po 16 kolih uvrstile prve štiri ekipe, peta pa bo šla v dodatne kvalifikacije.

Svetovno prvenstvo, kvalifikacije, Južna Amerika:

Kolumbija : Argentina 1:2 (1:0)
Pabon (45); Messi (61), Agüero (85)

Ekvador : Peru 2:0 (0:0)
Mendez (70), Benitez (89)

Čile : Paragvaj 2:0 (1:0)
Contreras (27); Campos (85)

Venezuela : Bolivija 1:0 (1:0)
Vizcarrondo (24)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.