Šport > Nogomet
30 ogledov

Messi je nogometni Michael Jordan

Messi Barcelona Granada Liga BBVA Španija španska liga prvenstvo EPA
"V veliko čast in zadovoljstvo mi je igrati v isti ekipi in generaciji z njim. Zaradi tega se počutim srečnega in privilegiranega. Vseskozi dokazuje, da je najboljši," je po novi sijajni predstavi Lionela Messija, po kateri je postal tudi najboljši strelec Barcelone v zgodovini, dejal njegov soigralec Gerrard Pique.

"Messi je nogometni Michael Jordan," je bil navdušen tudi strateg Barcelone Pep Guardiola. Lionel Messi je v torek Granadi (5:3) zabil že svoj letošnji šesti hat-trick in s 24 leti postal najboljši strelec Barcelone v zgodovini kluba. Pred torkovo tekmo je le še za gol zaostajal za Césarjem Rodríguezom (232 golov), s tremi zadetki pa je zdaj sam na večnem prestolu katalonskega kluba. Argentinski čarovnik je zdaj pri številki 234 in bržkone jo bo do konca kariere še močno popravil.

"Messi si zagotovo zasluži mesto v zgodovini športa. Spominja me na Michaela Jordana. Malo športnikov je tako prevladovalo v svojih športih kot Jordan in Messi," je dejal Guardiola in dodal: "Messi je najboljši in to dokazuje vsake tri dni. Žal mi je, če sem koga užali, toda ta fant je povsem drugačen od ostalih. Nihče se ne more primerjati z njim, ker so njegove predstave neverjetne."

Messi je s tremi goli tudi prevzel vodstvo na lestvici najboljših strelcev španskega prvenstva (34), kjer ima zdaj dva zadetka prednosti pred velikim tekmecem in rivalom Cristianom Ronaldom. Argentinec je v letošnji sezoni na 54 nastopih zabil že 45 zadetkov. "Ni važno, kje igra. Lahko je hladno ali vroče, on v vseh pogojih vseskozi dokazuje, da je najboljši," je pristavil Gerrad Pique.

Komentarjev 1
  • Boco 15:39 21.marec 2012.

    "Argentinec je v letošnji sezoni na 54 nastopih zabil že 45 zadetkov"Prosim za popravo podatka: 54 zadetkov na 45 tekmah!!!