Šport > Nogomet
19 ogledov

Messi le še gol za Ronaldom, remi Valencie

(Barcelona - Real Sociedad)
1/11
Reuters
Pomlajena Barcelona je z 2:1 pred domačimi navijači ugnala Real Sociedad in tako po zmagi Reala v Gosteh pri Getafeju z 1:0 zaostanek za belim baletom obdržala na sedmih točkah razlike. Valencia le remizirala z madridskim Atleticom.

V hladnem vremenu, ki je zajelo tudi Barcelono, so varovanci Pepa Guardiole pred 50.000 navijači z 2:1 premagali Real Sociedad. To je bila 10 zmaga Kataloncev v sezoni na Nou Campu. Domači so tekmo odigrali s pomlajeno zasedbo. Guardiola je na klopi pustil Xavija, Sergia Busquetsa in Gerarda Piquea, na igrišče pa so v prvi postavi stopili člani B-zasedbe Jonathan Dos Santos, Cristian Tello in Isaac Cuenca.

Prvi gol Tella za A ekipo
Katalonce je že v 9. minuti v vodstvo s prvim golom za A ekipo popeljal 20-letni Tello. Lionel Messi je v prazen prostor podal dolgo žogo, Tello je po levi strani prehitel branilce in s prvim dotikom z natančnim strelom ukanil Claudia Brava. Najboljši nogometaš na svetu Messi je tako kot Cesc Fabregas v prvem delu igre zamudil nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva, svojega zadetka pa se je le veselil v 72. minuti. Daniel Alves je z desnega roba kazenskega prostora podal visoko žogo pred levo vratnico, kjer se je znašel Argentinec in z levo nogo žogo še drugič porinil v mrežo mimo vratarja Brava. To je bil 23. gol Messija v sezoni, s čimer za prvim strelcem Christianom Ronaldom iz Real Madrida zaostaja zgolj za en gol. Gostje so se v igro vrnili zgolj dve minuti kasneje, ko je na 1:2 znižal Carlos Vela, ki se je znašel iz oči v oči z Victorjem Valdesom in ga matiral s strelom po tleh z 12 metrov.

Grd prekršek nad Busquetsom
Aktualnim španskim in evropskim prvakom je večer skazil nalet gostujočega branilca Carlosa Martineza z Busquetsom, ki je v igro vstopil v nadaljevanju. Busquets naj bi utrpel poškodbo desnega kolena, televizijske kamere pa so v posnetek ujele Pepa Guardiola in Cesca Fabregasa, ki sta se ob poškodbi nogometaša Blaugrane držala za glavo. Nogometaša so z igrišča odnesli na nosilih, zamenjal ga je Piquet. Po tekmi so nekateri lokalni mediji poročali, da naj le ne bi šlo za težjo poškodbo.

Ramos prinesel nove tri točke
Za zmago Reala Madrida je bil na bližnjesosedskem obračunu pri Getafeju dovolj gol branilca Sergia Ramosa v prvem polčasu. Seviljčan je izkoristil podajo Mesuta Özila iz kota in neubranljivo zadel v daljši vratarjev kot. Beli balet sicer ni briljiral, a do konca tekme zapravil nekaj velikih priložnosti, zaradi česar je bil Getafe ves čas v igri za izenačenje, a si pravih priložnosti za gol niti ni pripravil.

Ramos je v ledenem večeru na stadionu Coliseum zabil v 18. minuti, kar je bilo dovolj za šesto zaporedno ligaško zmago ekipe Joséja Mourinha, ki je zadnjič orožje položila prav na decembrski tekmi z Barcelono. Pred večerno tekmo Kataloncev, ki bodo na Camp Nouu gostili Real Sociedad, so beli baletniki svojim večnim rivalom pobegnili na ogromnih deset točk razlike.

Španska liga, 22. kolo:

Athleric Bilbao : Espanyol 3:3 (1:1)
De Marcos (26), Llorente (58), Martinez (65); Romaric (33), Weiss (48), Albin (90)

Levante : Racing Santander 1:1 (1:0)
Kone (23); Arana (61)

Mallorca : Real Betis 1:0 (1:0)
Castro (24)
RK: Ramis (86), Victor (90/oba Mallorca); Alvarez (75/Betis)

Getafe : Real Madrid 0:1 (0:1)
Ramos (18)

Barcelona : Real Sociedad 2:1 (1:0)
Tello (9), Messi (72); Vela (74)

Sporting : Osasuna 1:1 (1:0)
Carmelo (32); Lekić (77)

Sevilla : Villarreal 1:2 (1:1)
Navas 33; Valero 20., Camunas 80
RK: Oriol (90/Villarreal)

Zaragoza : Rayo Vallecano 1:2 (1:0)
Postiga (33); Costa (75), Michu (82)

Atletico Madrid : Valencia 0:0

Ponedeljek ob 21.00:
Granada – Malaga

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.