Šport > Nogomet
20 ogledov

Messi le še gol za Van Nistelrooyem

Lionel Messi bo še tretjič zapored postal najboljši strelec Lige prvakov. (Foto: Žurnal24 main
Barcelonin Lionel Messi bo nocoj ob 20:45 - seveda brez našega tekstovnega komentarja ne gre - proti madridskemu Realu poleg finala lovil učinek nizozemskega napadalca Ruuda van Nistelrooya.

Barcelona bo nocoj s prednostjo dveh zadetkov proti Realu napadala finale Lige prvakov, Lionel Messi pa bo lovil strelski rekord Ruuda van Nistelrooya. Nizozemec drži rekord po doseženih zadetkih v eni sezoni Lige prvakov, za Manchester United je namrečpred osmimi leti zabil 12 golov. Messi je po dveh zadetkih na prvi tekmi v Madridu trenutno pri 11 golih.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Prvi tretjič zapored
Zvezdnik Barcelone bo že tretjič zapored postal prvi strelec Lige prvakov, to pa je v preteklosti (še v prejšnjem formatu tekmovanja v sklopu Pokala prvakov) uspelo le še dvema nogometašema. Prvi je bil legendarni napadalec Bayerna Gerd Müller, drugi pa nekdanji francoski zvezdnik Marseilla Jean-Pierre Papin.

Messi je v zadnjih sezonah s svojimi predstavami navdušil nogometni svet, tudi velikega rojaka Diega Maradono. “Zakaj bi se spraševali Maradona ali Messi?” retorično sprašuje eden od največjih igralcev vseh časov. “Obema je uspelo podobno; dominirala sva v evropskem nogometu, vsak v svojem času. Šele na koncu zgodovine bomo videli, kdo je bil boljši,” je prepričan Maradona.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



V Madridu še upajo
V Madridu pa kljub velikemu zaostanku pred povratno tekmo ne mečejo puške v koruzo. “Imena finalistov še niso znana. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi,” pravi Realov vratar Iker Casillas, napadalec Gonzalo Higuaín, ki se je po hudi poškodbi končno vrnil na zelenice, pa dodaja: “Bojevali se bomo na življenje in smrt ter naredili vse, da se uvrstimo v finale. Smo dovolj dobri, da nam to uspe. Če nas je Barcelona premagala v Madridu, smo tudi mi njo sposobni ugnati v gosteh.” V drugem polfinalu se bosta jutri pomerila Manchester United in Schalke, Angleži so prvo tekmo dobili z 2:0.

Liga prvakov, polfinale, povratna tekma, 20:45:


Barcelona - Real Madrid /2:0/*

*izid prve tekme

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.