Šport > Nogomet
26 ogledov

Messi naj igra kot v Barceloni

Lionel Messi Reuters
Legendarni Brazilec Bebeto je za argentinski časnik Clarin spregovoril o primerjavi Lea Messija v reprezentanci in Lea Messija v Barceloni. Dotaknil pa se je tudi primerjave La Pulge z Diegom Armandom Maradono.

Argentina na domači Copi Americi ne blesti. Igra domače reprezentance je daleč od tistega, kar pričakujejo številni navijači oziroma kar celotna država. Argentinci bodo napredovanje v izločilne boje lovili šele v tretjem kolu skupinskega dela. Za nameček pa najboljši igralec Lionel Messi znova igra pod svojim povprečjem. "Da bi igral tako dobro, mora Messi v reprezentanci igrati tako kot pri Barceloni," je dejal Bebeto, ki je leta 1994 z Brazilijo osvojil naslov svetovnih prvakov, in nadaljeval: "Barcelona in Argentina sta različni. Pri Barceloni že dolgo časa igrajo skupaj in jim je vse lažje. Imajo Xavija, Iniesto – ne vem, kaj se dogaja z Argentino."

Bebeto se je dotaknil tudi primerjave Messija z njegovim slovitim rojakom Diegom Armandom Maradono. Za nekdanjega brazilskega reprezentanta vsaj za zdaj ni dvoma, kdo je boljši: "Kdo je boljši? Messi mora še veliko napraviti. Gledati Maradono je bilo spektakularno. Način, na katerega je obvladal žogo, kako je podajal – izjemna kvaliteta. Od Messija ne moreš toliko pričakovati – poleg tega šteje le 23 let, še vedno je zelo mlad. V današnjem nogometu on dela razliko in je najboljši. Toda razlikuje se od Maradone – Maradona je bil čaroben, prekrasen. Vedno sem si poskušal vzeti čas, da bi ga gledal, ko je igral za Napoli. Videli bomo, če bo Messi postal to, kar je bil Maradona."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.