Šport > Nogomet
28 ogledov

Messi naj najprej zabije tisoč golov

Edison Arantes do Nascimento - Pelé s pokalom, ki ga bo prejel zmagovalec mundia Žurnal24 main
Kdo je boljši? Leo Messi ali Pelé? To vprašanje je v svetu nogometa v zadnjem času še kako aktualno. Pelé meni, da mora mali Argentinec sprva zabiti tisoč zadetkov, nato pa bomo lahko razpravljali.

Nogometni navdušenci si nikoli niso bili in si verjetno tudi ne bodo enotni v vprašanju, kdo je najboljši nogometaš vseh časov – Maradona ali Pelé? Za Argentince je to Diego Maradona, za Brazilce Pelé. Zaradi vse boljše forme Lea Messija v majici Barcelone pa je vse več ljudi, ki so mnenja, da je mali Argentinec boljši tako od svojega rojaka Maradone kot Peléja. Brazilec ima o tem svoje mnenje: "Vedno nekoga primerjajo z menoj in zdaj je na vrsto prišel Messi. S svojimi prijatelji v Argentini se šalim, naj se najprej odločijo, kdo je najboljši argentinski nogometaš, ter naj šele nato razpravljajo naprej. Ko pa bo nekdo od njih dosegel tisoč zadetkov, se bomo začeli pogovarjati," je dejal 69-letni Pele, ki je v svoji bogati karieri na 1363 srečanjih (vključene so tudi prijateljske) zabil izjemnih 1280 zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.