Šport > Nogomet
23 ogledov

Messi najboljši vseh časov

Xavi (na sliki) o Messiju govori le v presežkih. (Foto: EPA) EPA
Španski reprezentant Xavi verjame, da je Barcelona najboljša ekipa zadnjih dvajsetih let, njegov soigralec Lionel Messi pa je po njegovem mnenju najboljši nogometaš vseh časov.

"V zgodovini je bilo nekaj sijajnih ekip. Od Peléjeve Brazilije, Cruyffovega Ajaxa, Sacchijevega Milana, toda v zadnjih dvajsetih letih je Barcelona najboljša ekipa," je v intervjuju za nemški Bild med drugim dejal Xavi, ki je v letošnji sezoni z Barcelono prišel do tretjega zaporednega naslova državnega prvaka in druge zmage v Ligi prvakov v zadnjih treh letih.

Xavi se je razgovoril tudi o svojem soigralcu Lionelu Messiju. Po mnenju španskega reprezentanta je Argentinec najboljši vseh časov. "On (Messi, op. p.) je najboljši igralec vseh časov. Boljši je od Peléja, Maradone in Cruyffa," je bil jasen Xavi in dodal: "Moramo ga varovati, ker je ključen igralec. Brez njega ne bi bili tisto, kar smo."

Novinarji priznanega nemškega časnika so 31-letnika povprašali tudi o primerjavi Real Madrida in Manchester Uniteda. Ponos Katalonije je obe ekipi odpravil oziroma kar ponižal na poti do četrtega zmagoslavja v Ligi prvakov. "Real je bil najtežji nasprotnik, ampak ne zaradi tega, ker bi igral nogomet, temveč zaradi tega, ker je želel uničiti igro," je velike rivale iz Madrida ošvrknil Xavi in v nadaljevanju posul še malce soli na njihove globoke rane: "Pristop Manchester Uniteda mi je bil tisočkrat boljši. Bilo bi zanimivo videti, kaj bi se zgodilo, če bi Real igral."

Premije povečale dolg
Katalonci so kljub vsem uspehom v rdečih številkah. Poslovni direktor Javier Faus je v poslovnem poročilu, ki se nanaša na obdobju do letošnjega junija, razkril, da ima Barcelona 21 milijonov evrov izgube, kar je veliko manj kot lansko leto (83 milijonov evrov). Klub naj bi imel 420 milijonov evrov prihodkov in 441 milijonov odhodkov. Del dolga gre pripisati tudi številnim premijam, ki so si jih s številnimi uspehi prislužili igralci, a podpredsednik Barcelone Javier Faus si s tem ne beli glave: "To je najboljša možna investicija, saj blagovna znamka Barcelone še nikoli ni bila tako prepoznavna, kot je zdaj." Faus je še razkril, da se je skupen dolg društva iz 532 znižal na 483 milijonov evrov. Kljub rdečim številkam pa bo Barcelona za okrepitve namenila 45 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.