Šport > Nogomet
31 ogledov

Messi: Naredil sem vse, kar sem lahko

lionel messi EPA
''Naredil sem vse, kar sem lahko,'' je po napovedanem slovesu od reprezentančnega dresa dejal Lionel Messi.

Argentinski napadalec Lionel Messi je s solzami v očeh spremljal poraz svoje reprezetance, ki je še drugo leto zapored morala v finalu južnoameriškega prvenstva Copa America priznati premoč izbrani vrsti Čila.

Argentina je zabeležila peti zaporedni poraz v finalih velikih tekmovanj; štirikrat je izgubila v finalu južnoameriškega prvenstva (2004, 2007, 2015, 2016), pred dvema letoma pa še v finalu svetovnega prvenstva.

Messi, ki je na srečanju z Čilom zgrešil enajstmetrovko, je po porazu napovedal slovo od argentinskega dresa, zaradi katerega je bil tekom svoje kariere deležen številnih kritihk.

''Državna reprezentanca je zame končana,'' je po srečanju razočarano dejal 29-letnik. ''Naredil sem vse, kar sem lahko. Igral sem v štirih finalih in boli me, da nisem postal prvak. To so težki trenutki zame in za ekipo. Sprejel sem odločitev zase in za vse, ki si to želijo. Kar zadeva reprezentanco, je zame zgodba končana,'' je dodal Argentinec.

Messijev reprezentančni kolega Sergio Romero meni, da je njegova odločitev preuranjena. ''Mislim, da ni dobro premislil. Ne predstavljam si reprezentance brez Messija,'' je dejal argentinski vratar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.