Šport > Nogomet
5754 ogledov

Messi ga je udaril s komolcem, nato še zgrabil za vrat

Messi Twitter
Najboljši nogometaš preteklega leta Lionel Messi je izgubil živce na kvalifikacijski tekmi med Argentino in Urugvajem.

Svetovni prvaki Argentinci so v petem krogu južnoameriških kvalifikacij za SP 2026 utrpeli svoj prvi poraz. V Buenos Airesu je bila pred nekaj več kot 57.000 gledalci boljša reprezentanca Urugvaja z 2:0.

Argentina kljub porazu ostaja na vrhu razpredelnice z 12 točkami. Na drugo mesto se je zavihtel Urugvaj (10), tretja je Kolumbija (9), četrta Venezuela (8), peta pa Braziliji (7). Slednja je v petem krogu zabeležila še drugi zaporedni poraz, potem ko je v Barranquilli izgubila proti Kolumbiji z 1:2.

V Kolumbiji je blestel v zadnjem času velikokrat izpostavljeni Luis Diaz. Ta je z dvema goloma v drugem polčasu domači reprezentanci zagotovil tri točke proti Braziliji.

V zadnjem času je nogometaš Liverpoola preživljal dramo v zasebnem življenju, saj so mu v domovini ugrabili očeta Manuela Diaza. Tega je gverilska skupina, ki sprva ni poznala identitete ugrabljenca, nato prejšnji teden izpustila, Diaz pa se je s svojima staršema prvič po ugrabitvi srečal ob zboru reprezentance na začetku tega tedna.

Brazilci so proti Kolumbiji povedli prek Gabriela Martinellija po vsega treh minutah, Diaz pa je mrežo nato zatresel v 74. in 78. minuti. Tretjeuvrščena Kolumbija je edina še neporažena reprezentanca v kvalifikacijah za SP 2026.

Argentinci so prvič v tem kvalifikacijskem ciklusu igrišče zapustili sklonjenih glav. V čvrstem derbiju proti Urugvaju so na La Bomboneri izgubili z 0:2 in zabeležili prvi poraz po 25 kvalifikacijskih tekmah.

Za Urugvajce je najprej zadel Ronald Araujo v 40. minuti, kar je bil sploh prvi prejeti zadetek Argentine po finalu SP v Katarju, ko je "hat-trick" dosegel Francoz Kylian Mbappe.

Messi | Avtor: Epa Epa
Lionel Messi je s prostega strela v 56. minuti zadel okvir vrat, po njegovi izgubljeni žogi pa je na drugi strani po protinapadu v 87. minuti zadel Darwin Nunez.

Na tekmi dveh sosedskih držav je prišlo tudi do prerivanja nogometašev, v katerem je veliko vlogo odigral Messi. V 20. minuti obračuna sta se na zelenici grdo sporekla urugvajski branilec Mathias Olivera in Argentinec Rodrigo De Paul, v prepir pa se je hitro vmešal Messi, ki je Olivero najprej udaril s komolcem in ga nato še zgrabil za vrat. Glavni sodnik ob tem ni pokazal nobenega kartona, kar je izzvalo kritike. "Ronaldo bi dobil pet mesecev prepovedi," je komentiral nek uporabnik spleta. "To je že preveč smešno. Prirejena igra," je dodal drugi.

Messi je po porazu športno čestital zmagovalcem. "Nismo se počutili dobro. Urugvaj je zelo fizična ekipa, ki dobro deluje v protinapadu. Zelo so nevarni. Danes smo bili mi na vrsti za poraz. To je bil test. Zdaj se moramo vrniti in odigrati dobro tekmo proti Braziliji," je komentiral osemkratni prejemnik zlate žoge in se dotaknil še fizičnega obračunavnaja z nasprotniki.

"Bolje, da ne govorim, kaj si mislim o nekaterih gestah," je početje Manuela Ugarteja, ki je De Paula spodbujal k oralnemu zadovoljevanju Messija, komentiral Argentinec. "Lahko rečem le to, da bi se morali mladi naučiti spoštovati starejše," je dodal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.