Šport > Nogomet
56 ogledov

Messi ne bo potreboval operacije

Lionel Messi EPA
Napadalcu Barcelone zaradi poškodbe na ligaški tekmi z Las Palmasom ne bo treba na operacijsko mizo, je potrdil klubski zdravnik Donato Villani.

Lionel Messi je na tekmi z Las Palmasom, ki jo je Barcelona na Camp Nouu dobila z 2:1, utrpel poškodbo kolenskih vezi, zaradi katere bo z nogometnih igrišč odsoten od šest od osem tednov. ''Operacija ne bo potrebna,'' je povedal Donato Villani in dodal: ''Lea poznam že veliko let in ne dvomim, da bo pripravljen v najkrajšem možnem času, morda celo pred predvidenim povratkom.''

''Poškodoval si je vezi na notranji strani kolena. Gre za vez izven sklepa, tako da se je izognil napačni ukrivitvi in ne bo potreboval kirurškega posega. 'Poškodba vezi se celi od šest do osem tednov. Po tem času se lahko igralec vrne na igrišče brez dodatnih preglavic,'' je še dejal Villani.

Messija so takoj po menjavi odpeljali v bolnišnico na preiskave. Kliniko je zapustil peš, do zadnjega sodniškega piska pa je bil znova na Camp Nouu.

"Takšen igralec je nenadomestljiv. V pripravah na sezono smo sicer že igrali brez njega, Luisa Suareza ali Neymarja, toda zdaj bo povsem drugače. Za nas bo pravi izziv, kako igrati brez najboljšega igralca na svetu," je pred tekmo z Bayerjem in Kevinom Kamplom dejal trener barcelone Luis Enrique.

Messi bo predvidoma moral počivati na ligaških tekmah s Sevillo, Rayom Vallecanom, Eibarjem, Getafejem in Villarrealom, v ligi prvakov pa ga ne bo na tekmah z Bayerjem in obeh dvobojih z Batejem. Enrique pa je optimist in upa, da bo Argentinec nared do prvega mejnika v sezoni, clasica z madridskim Realom 21. novembra: "Leo je bil včeraj po zdravniškem pregledu dobro razpoložen. Mislim, da je čas na njegovi strani."

Tudi Ivan Rakitić poudarja, da bo moštvo brez Messija moralo zaigrati drugače, bolj odgovorno in prevzeti ključno vlogo argentinskega zvezdnika. "Messijeva poškodba nas je zelo prizadela. Boli, ker smo ostali brez najboljšega igralca na svetu, obenem pa je za nas to tudi motiv, da igramo in zmagamo tudi brez njega," pravi hrvaški nogometaš in dodaja: "Vseeno pa upamo, da se bo vrnil čim prej."

Po slabi novici na sobotni tekmi z Las Palmasom so sicer v katalonskem taboru našli tudi nekaj dobrih. Takšna je predvsem tista o vratarju Claudiu Bravu, ki se vrača po poškodbi in bo v ponedeljek že lahko treniral, saj je prav vratarsko mesto eno najbolj ranljivih v ekipi blaugrane. Vratar Marc-Andre ter Stegen se namreč doslej ni preveč izkazal, prejel je 16 zadetkov, nekaj od teh po lastnih hudih napakah.

Komentarjev 1