Šport > Nogomet
11 ogledov

Messi: Neymarja ne bom nahrulil

Messi Barcelona novinarska konferenca Joan Despi Ciutat Esportiva Reuters
Zvezdnik Barcelone Lionel Messi je pred začetkom sezone spregovoril na eni od redkih novinarskih konferenc, kjer je o obtožbah glede davčne utaje odgovoril le enkrat.

"Izkoristil bom to priložnost za odgovor, ker sem vedel, da me boste spraševali o tem, pozneje pa ne želim več odgovarjati. Nič, zelo sem miren, povsem odrezan od vsega tega," je prvič po tem, ko so se v javnosti pojavile obtožbe o domnevni utaji davkov, ki naj bi jih zagrešil skupaj z očetom, na novinarski konferenci v Barceloni dejal Lionel Messi

Vsa nadaljnja vprašanja, ki so se navezovala na njegove davčne nepravilnosti, je klubski predstavnik za stike z javnostmi ustavil. Argentinec − skupaj s soigralci, ki niso igrali na pokalu konfederacij, je v ponedeljek začel priprave na novo sezono −, naj bi sicer že poravnal več kot 15 milijonov evrov dolgov.

"Za to imamo odvetnike"

"Jaz in moj očka imava svoje svetovalce, ki se ukvarjajo s temi rečmi in verjameva vanje. Upam, da bodo to rešili. Jaz se na vse to ne spoznam, za to imamo odvetnike," je še dejal kot vedno redkobesedni Messi, ki je v nekaj stavkih spregovoril še o vseh ostalih vročih temah.

"Vrnil sem se željan kot vedno. Močno si želim opraviti reči dobro, da bi dosegli cilje," je povedal štirikratni osvajalec zlate žoge. Argentinec se je po dolgem času resneje poškodoval proti koncu lanske sezone, ko je v četrtfinalu in polfinalu Lige prvakov tvegal hujše posledice, a Barcelone ni zmogel popeljati mimo kasnejšega prvaka Bayerna.

Razumela se bosta

"Ostal bom enak, skušal odigrati vse tekme. Tveganje poškodb v nogometu vedno obstaja, lahko se zgodi komurkoli. Poškodba je bila majčkena, ampak nato je prišlo do komplikacij. Odločil sem se, da bom igral, čeprav nisem bil zdrav, ampak to je že pozabljeno," je povedal Messi in se dotaknil tudi novega soigralca Neymarja.

Messi Barcelona novinarska konferenca Joan Despi Ciutat Esportiva | Avtor: EPA EPA
"Upam, da bo znotraj igrišča vse delovalo, je izjemen igralec. Prihaja v ekipo polno 'figur' in verjamem, da ne bo imel težav s privajanjem. Ne vem, od kje prihajajo zgodbe, da se jaz in Neymar ne bova razumela. O tem pišete vi. Neymar in jaz se bova dobro razumela," je dejal Messi, ki je znal v zadnjih sezonah velikokrat glasno izraziti svoje nezadovoljstvo nad soigralci.

Ne bo ga nahrulil

"Zdi se, da je dober fant, ki ne bo imel težav, saj je to slačilnica dobrih ljudi. Kaj nam bo prinesel? V igri ena na ena ga je zelo težko ustaviti, zaradi načina naše igre pa bo velikokrat v takšnih situacijah, kjer bo lahko naredil razliko. Da bi ga jaz nahrulil? Nikoli, mirni bomo, kot vedno."

Nekaj besed je Messi spregovoril tudi o največjih nasprotnikih v novi sezoni, poleg Bayerna, ki ga vodi njegov nekdanji trener Josep Guardiola, seveda tudi o večnem španskem rivalu Real Madridu, ni pa Argentinec želel razpredati o sporu med Guardiolo in Titom Vilanovo.

"Real vsako leto močnejši"

"Bayern je izjemna ekipa. Osvojil je Ligo prvakov z veliko razliko, s prihodom Guardiole pa bodo še močnejši. Madrid je prav tako zelo močan zaradi vsega, kar pomeni, in zaradi velikih igralcev, ki so tam. Vsako leto je močnejši. Letošnje prvenstvo bo spet zelo težko, bitka z Madridom je vedno naporna, upam pa, da tudi proti kakšni drugi ekipi, ki bi se lahko vmešala v boj za vrh," je še dejal Messi.

"Spor med Titom in Pepom? To je njuna stvar, ni se mi potrebno vmešavati. O tem so že govorili in vse je jasno, nimam mnenja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.