Šport > Nogomet
32 ogledov

Domenech: Messi ni več isti igralec kot pred leti

Henry in Domenech si po ponedeljkovi tekmi nista izmenjala pogleda. (Foto: Reute Žurnal24 main
Nekdanji francoski selektor Raymond Domenech je prepričan, da Lionel Messi izgublja na svojih sposobnostih..

Raymond Domenech je pred povratnim dvobojem lige prvakov med Barcelono in PSG, Parižani so doma slavili s kr 4:0, izrazil mnenje, da argentinski zvezdnik Lionel Messi ni več isti igralec, kot je bil ob vrhuncu svoje kariere.

"To je kolektiven šport in en igralec ne more dobiti tekme," je v L'Equipe zapisal Domench, ki je bil nekoč član prav PSG in dodal: "V spominu ostaja prva tekma, ko je bil Presnel Kimpembe zaradi svoje moči boljši od Messija."

"Kako lahko razmišljate, da bo našel čarobno palico za drugo tekmo. Potrebujejo čudež. Ker se ukvarja s problemi o podaljšanju svoje pogodbe, nima več takne energije kot pri dvajsetih. Ni lahko videti, da izgublja svoje sposobnosti. Vztraja na izvajanju prostih strelov, čeprav Neymar to počne boljše, zato, da ostaja polbog v moštvu. Zdaj je bolj preračunljiv, izgubil je spontanost in moč v svojih preigravanjih," meni Francoz.

Domenech se ni ustavil le pri Messiju, ampak je Barco kritiziral tudi kot ekipo. Ta je daleč od moštva, ki je s Xavijem in Danijem Alvesom dominiralo v Evropi: "So le še senca tiste ekipe. Moč Kataloncev je bila na sredini igrišča z Andresom Iniesto, Sergiom Busquetsom, Xavijem in kasneje z Ivanom Rakitićem.  Iniesta je le še senca nekdanjega igralca, Busquets je trpel zaradi taktičnih sprememb, Xavi pa ni bil pravilno nadomeščen, enako tudi Alves."

"Imajo težave v obrambi in na sredini igrišča. Vseskozi so v problemih, ko tekmec napada in se morajo boriti, da nazaj pridobijo žogo," je zaključil selektor Francije v letih 2004 - 2010, ki očitno ne verjame v spektakularni preobrat.  LČe kaj bo na besede Francoza na zelenici odgovoril Messi?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.