Šport > Nogomet
23357 ogledov

Messi ni več nogometaš Barcelone

lionel messi Epa
Argentinski superzvezdnik je natanko ob polnoči v noči s srede na četrtek postal prost nogometaš.

7504 dni po podpisu njegove prve pogodbe Lionel Messi pravno-formalno ni več član katalonskega ponosa. Argentinskemu napadalcu, ki se je Barceloni pridružil kot 13-letni deček, se je ponoči iztekla pogodba, predsednik kluba Joan Laporta pa zagotavlja, da je sklenitev novega dogovora samo vprašanje časa.

Messi se v teh dneh mudi na reprezentančni dolžnosti v Južni Ameriki, kjer poteka prvenstvo Copa America. Argentina se bo po zmagi v predtekmovalni skupini v četrtinalu pomerila z Ekvadorjem.

Po navedbah argentinskih medijev naj bi Messi novo pogodbo z Barcelono sklenil po koncu južnoameriškega prvenstva.

Joan Laporta | Avtor: Profimedia Joan Laporta. Profimedia
Laporta je poskušal Messija k podpisu nagovoriti še pred iztekom pogodbe, vendar mu to ni uspelo. To seveda še ne pomeni, da bo Messi zapustil Barcelono, a dejstvo je, da 34-letnik v tem hipu uradno ni član španskega velikana.

Predsednik kluba, ki navijačem sporoča, da ni razloga za paniko, si bo v prihodnjih dneh prizadeval za čim prejšnjo spremembo 'statusa quo', saj ima negotovost v zvezi z nogometaševo prihodnostjo še dodaten negativen učinek na že tako nezavidljivo finančno situacijo kluba. Barçini pokrovitelji pred uradnim podpisom pogodbe ne morejo tržiti Messijeve podobe v povezavi s prihajajočo sezono, novi potencialni investitorji pa bi lahko odlašali s sklenitvijo dogovora, dokler ne bodo imeli uradnega zagotovila, da Messi ostaja na Camp Nouu.

Argentinski as je v pretekli sezoni dosegel 38 golov in 14 podaj na 47 tekmah v vseh tekmovanjih. V domačem prvenstvu se je ustavil pri 30 zadetkih, kar mu je še osmič v karieri (petič zapored) prineslo nagrado Pichichi, ki jo športni časnik Marca podeljuje najboljšemu strelcu La Lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.