Šport > Nogomet
16 ogledov

Messi odpotoval v München: "V stanju za igro"

Thiago Alcantara Dos Santos letalo avion Barcelona Bayern Liga prvakov polfinale Reševalni pas/Twitter
Nogometaši in ostali člani Barcelone so okrog 13.30 pristali v Münchnu, kjer jih v torek čaka prva tekma polfinala Lige prvakov proti Bayernu. Športni direktor kluba Andoni Zubizarreta je pred vkrcanjem zatrdil, da je Lionel Messi na Bavarsko odpotoval zato, da bi igral. Argentinec sicer še vedno ni dobil zelene luči zdravniške službe.

"Messi je v stanju, da lahko igra, ampak nima zdravniške zelene luči. Moramo se odločiti, ali je v stanju, da tekmuje. Ne bomo se odpovedali najboljšega, kar imamo na igrišču, ampak če potuje z nami, potem to pomeni, da je blizu tega, da bi lahko igral," je zbranim novinarjem na letališču El Prat v Barceloni zatrdil športni direktor kluba Andoni Zubizarreta.

"Zavedamo se njegove pomembnosti, to smo doživeli proti PSG, ampak videli bomo, ali bo lahko igral. Pričakujemo, da bo lahko, ampak naša ekipa lahko tekmuje v vseh okoliščinah," je še pristavil nekdaj izvrstni vratar katalonskega prvoligaša. Lionel Messi se je poškodoval na prvi tekmi četrtfinala s Paris Saint-Germainom, od takrat pa ni odigral niti minute. Za zadnjo ligaško tekmo proti Levanteju (1:0) ga ni bilo niti na klopi.

Tako Bayern kot Barcelono v ponedeljek čakata novinarska konferenca in uradni trening na Allianz Areni, kjer se bo veliki spektakel začel v torek ob 20.45. V telefonskem intervjuju za dnevnik AS se je oglasil tudi branilec vodilne ekipe španske lige Gerard Piqué, ki se je spomnil na stari angleški pregovor, da je nogomet igra, v kateri vedno zmagujejo Nemci.

Piqué: Obdobje, ko vedno zmagujejo Nemci, se je zaključilo

"Res je, da je velik nasprotnik, ampak naj nihče ne pozabi, da smo še vedno izjemna ekipa, v tem obdobju pa se nogomet ne definira več kot šport, kjer igra enajst proti enajstim, vedno pa zmagajo Nemci. To obdobje se je zaključilo. Tudi naše obdobje se je bojda zaključilo. Z Barço in državno reprezentanco smo vzpostavili neki način igre, ki je spremenil zgodovino," je dejal Piqué.

Pred tekmo v Münchnu je Bayern že osvojil naslov v nemški ligi, blizu pa je v Španiji tudi Barcelona, ki bi se lahko nove zvezdice veselila že čez vikend. Dominantni Bavarci že nekaj časa brez težav rotirajo ekipo, tudi na zadnji tekmi, ko so igrali "rezervisti", pa je Hannover dobil šest golov (1:6). "Spet smo dokazali, da nimamo B-ekipe, le A-ekipo," je po tekmi dejal trener Jupp Heynckes.

Domnevna utaja davkov, za katero v zadnjih dneh obtožujejo predsednika Ulija Hoenessa, je zaradi navdušujočih predstav "FC Hollywooda" zaenkrat na stranskem tiru. Barcelona in Bayern, ki ju druži več kot le bodoči trener Bavarcev Josep Guardiola, se v Ligi prvakov sicer zelo redko merita, nazadnje pa so Katalonci leta 2009 v četrtfinalu visoko slavili (4:0 in 1:1).

Bavarci nimajo B-ekipe, samo A-ekipo

Bayern bo moral prvo tekmo na domačem stadionu odigrati brez suspendiranega napadalca Maria Mandžukića, ki je "usodni" rumeni karton dobil na povratni tekmi z Juventusom v Torinu. Heynckes je na zadnjih ligaških tekmah zato ponujal več priložnosti njegovima namestnikoma, Mariu Gómezu in Claudiu Pizarru, ki sta zadevala kot po tekočem traku, na zadnji tekmi celo vsak po dvakrat.

Barça je že dlje časa brez operiranega kapetana Carlesa Puyola, za prvo tekmo pa ne bo nared niti Javier Mascherano. Trenerski dvojec Tito Vilanova-Jordi Roura se mora tako odločiti, kdo bo v osrčju obrambe začel tekmo ob Piquéju. Glavni favorit je mladi Marc Batra, čeprav je proti PSG tam igral Adriano, a je Brazilec prav tako kaznovan. Na zadnji ligaški tekmi je na tem položaju navdušil tudi Éric Abidal.

Liga prvakov, polfinale, prva tekma:

Torek ob 20.45:
Bayern München – Barcelona

Verjetni postavi

Bayern: Neuer; Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba; Martínez, Schweinsteiger, Ribéry, Müller, Robben; Gómez.

Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Bartra, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro, Sánchez, Messi.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.