Šport > Nogomet
42 ogledov

Messi petič zapored najboljši v Španiji

lionel messi Reuters
Argentinski zvezdnik Lionel Messi (Barcelona), štirikratni zaporedni dobitnik nagrade za najboljšega nogometaša na svetu, je sinoči v Španiji spet prejel tudi nagrado za najboljšega nogometaša Primere división v sezoni 2012/13.

Lionel Messi je še petič zapored prejel nagrado za najboljšega nogometaša sezone v španski ligi (LFP) in tudi nagrado za najboljšega strelca v sezoni 2012/13, saj je s 46 zadetkiBarcelono popeljal do novega naslova španskega prvaka. Argentinec je prejel tudi nagrado Pichichi, ki jo podeljuje španski športni dnevnik Marca najboljšemu strelcu sezone.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
"Zelo sem ponosen, da so me v Španiji spet izbrali za najboljšega nogometaša. Ta nagrada mi res veliko pomeni," je dejal Messi, ki je že dlje poškodovan in je ta čas na okrevanju v Argentini.

Na drugi strani je Ronaldo, zvezdnik madridskega Reala, prejel nagrado za najkoristnejšega igralca španskega prvenstva (MVP) v minuli sezoni, ki jo podeljuje španska liga (LFP).

Ob tem je prejel še trofejo Di Stefano, ki jo dnevnik Marca podeljuje najboljšemu igralcu sezone. Ronaldo, ki mu je lovoriko športnega dnevnika Marce predal legendarni Realov nogometaš Alfredo di Stefano, je minulo sezono v ligi dosegel 34 zadetkov.

Nov "spopad" Messija in Ronalda bo na vrsti 9. januarja 2014, ko bo mednarodna nogometna zveza Fifa v Zürichu izbrala najboljšega nogometaša sveta 2013. Poleg njiju za lovoriko kandidira Francoz Franck Ribéry iz Bayerna, zadnjega zmagovalca Lige prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.