Šport > Nogomet
19 ogledov

Messi podpisal: 11 milijonov na leto

(Švedska - Argentina) Messi Higuain
1/4
Reuters
Lionel Messi je v četrtek še šestič v zadnjih osmih letih podaljšal pogodbo z Barcelono. Nova pogodba, ki bo veljala do leta 2018, bo uradno najboljšemu nogometašu na svetu na leto navrgla 11 milijonov evrov. Messi bo leta 2018 star 31 let.

Po sredini prijateljski tekmi na Švedskem, kjer je kot kapetan Argentino popeljal do nove zmage, je Lionel Messi v četrtek že prispel v Barcelono, kjer je popoldne podpisal novo pogodbo s katalonskim gigantom.

Blaugrana je pogodbo s svojim zvezdnikom tako podaljšala že šestič v zadnjih osmih letih, tokratna pogodba bo veljavna do leta 2018, Argentincu pa bo na sezono prinesla 11 milijonov evrov. Messi je nalivnik na papir pritisnil v pisarni klubskega predsednika Sandra Rosella.

Messijeva pogodba z Barcelono je sicer zelo specifična, saj vsebuje mnogo spremenljivk - recimo osvojene naslove, ki mu prinesejo večji zaslužek v naslednjem letu. Odkupna klavzula bo ostala 250 milijonov evrov, kar naj bi bilo vsaj v teoriji dovolj, da odvrne tudi najbogatejše klube na svetu.

Že kmalu nova pogodba?

Messi je pogodbo z Barcelono prvič podaljšal leta 2005. Takrat je z Argentino slavil na svetovnem prvenstvu igralcev do 20 let, že tri mesece kasneje pa so mu ponudili novo, potem ko je z izjemno predstavo zablestel proti Juventusu na tekmi za domači pokal Joana Gamperja, s seboj pa ga je želel odpeljati tudi takratni trener "Stare dame" Fabio Capello.

Januarja 2007 je pogodbo podaljšal do leta 2014, takratna odkupna klavzula pa je znašala 150 milijonov evrov. Istega leta mu je Barcelona spet ponudila novo pogodbo, saj je klub zapustil Ronaldinho, nazadnje pa je v klubski pisarni podpisoval nove dokumente leta 2009, ko je s trenutno odkupno klavzulo podaljšal do leta 2016.

Španski mediji poročajo, da bi lahko Messi zaradi prej omenjenih spremenljivk že kmalu podpisal novo pogodbo. V vsakem primeru pa je že večkrat zatrdil, da si želi ostati v katalonski prestolnici, ki je po prihodu iz Argentine njegov drugi dom.

"Dokler me bodo klub in navijači želeli, bom igral za Barcelono," je pred časom zatrdil atomski Argentinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.