Šport > Nogomet
16 ogledov

Messi pokazal zlato žogo in zabil dva

barcelona betis messi zlata žoga
1/7
EPA
Barcelona je težje od pričakovanj premagala Betis s 4:2. Real Madrid je na gostovanju pri Mallorci ob polčasu zaostajal z 0:1, a na koncu le uspel izvleči pomembno zmago (2:1). Odločilni zadetek je zabil Jose Callejon.

Barcelona ostaja na petih točkah zaostanka za Realom. Katalonci so s 4:2 premagali Betis. Xavi je v svojem 400. ligašekm nastopu zabil prvi gol, Lionel Messi pa je dodal dva. Prvaki so prejeli prva domača gola v sezoni in Betis je izenačil na 2:2. Sledil je drugi rumeni karton Mariu Alvarezu, tekmo pa sta zapečatila Alexis Sanchez in Messi s svojim drugim golom.

Mou: "Listek sem imel že pripravljen"

"Imel sem pripravljen listek v primeru, da bi zabili drugi gol. Igrali smo preveč tvegano, in če bi zabili, bi morali nekaj spremeniti," je po zmagi pri Mallorci razlagal Realov trener José Mourinho. Nepoboljšljivi taktik je po zadetku Joseja Callejona nekaj minut pred koncem skočil na igrišče in svojim varovancem podal listek z navodili, ki je Madridčanom na koncu pomagal do tesne zmage. "Imam veliko izkušenj s takšnimi trenutki, v katerih je ob velikih emocijah težko prenesti sporočilo, ki ga želiš, zato sem jim dal listek. Odločil sem se, da Callejon igra kot bočni branilec, Karim (Benzema) pa se odpira na desnem boku, da bi se vrnili na bolj uravnovešen način igranja."

Real je bil med gostovanjem na rajskih Balearih nekaj časa celo v izgubljenem položaju. Na koncu pa so galaktiki tudi po zaslugi nekoliko bolj napadalnega pristopa Mourinha z 2:1 le ugnali Mallorco in prednost pred Barcelono s tekmo več znova povišali na osem točk. Real je srečanje začel zelo medlo, tako da so imeli v prvem polčasu bolj zrele priložnosti gostitelji. Victor Casadesus je v 10. in 28. minuti zapravil dve lepi priložnosti. V 39. minuti pa šok za Real. Chori Castro je podal pred vrata, kjer je Tommer Hemed z glavo premagal nemočnega Ikerja Casillasa. Tik pred odhodom na odmor je Sergio Ramos po podaji Xabija Alonsa z glavo stresel okvir vrat, a ostalo je pri presenetljivem vodstvu Mallorce.

Mallorci razveljavili regularen zadetek

Gostje iz prestolnice so bili tudi na začetku drugega polčasa neprepoznavni, domači pa so še naprej pretili predvsem iz hitrih protinapadov. V enem izmed njih je Casadesus iz svoje polovice pobegnil celotni obrambi Reala in premagal tudi Casillasa, a stranski sodnik je signaliziral prepovedan položaj, ki pa ga zagotovo ni bilo. Neupravičeno razveljavljen zadetek in velika napaka sodniške trojke.

V zadnjem delu srečanja je Mourinho s Kakajem še nekoliko okrepil ofenzivni del moštva in vse stavil v napad, kar se mu je tudi obrestovalo. Galaktiki so domače stisnili na njihovo polovico in izenačenje je bilo le še vprašanje časa. V 72. minuti je tudi z nekaj sreče iz bližine po podaji Mesuta Özila zadel rezervist Gonzalo Higuain. Že tri minute kasneje bi Cristiano Ronaldo lahko zadel za vodstvo Reala, a mu je veselje po strelu od daleč preprečila prečka.

V 84. minuti pa je Real le prišel do zmagovitega zadetka. Po nekaj zmede v kazenskem prosotru Mallorce in odbitih žogah je slednja prišla do Joseja Callejona, ki je z roba kazenskega prostora zadel za zelo pomembne tri točke.

Mou stopil v bran Cristianu

"Imate statistiko za ključne napadalce drugih ekip? Tistih, ki v petih letih ne naredijo tega, kar Cristiano v enem ..." je z napadom na novinarski konferenci pred sobotno tekmo začel Mourinho. Enega izmed novinarjev je namreč zanimalo, če pri Realu razmišljajo o novem izvajalcu prostih strelov, saj so Cristianu Ronaldu ob njegovi zvezdniški pripravi na izvajanje strelov na Santiagu Bernabéu začeli redno žvižgati, njegovi streli pa so kot po pravilu začeli leteti daleč od nasprotnikovega gola. "Španci ali ne, reprezentanti z naslovi? Bi jih želeli primerjati? Govorite o zlatem čevlju. O zlatem čevlju! In govorite o statistiki? Moj bog ... Samo en fant je zabil več kot on, pa igra v Afganistanu ali Kazahstanu ... Estoniji? V Estoniji," je prvega strelca Evrope Aleksandra Cekulajevsa nekaj tisoč kilometrov preveč vzhodno še umestil Mourinho.

Španska liga, 19. kolo:

Granada : Rayo Vallecano 1:2 (0:1)
Rico (87); Michu (26), Piti (53)
RK: Lopez (90/Granada)

Sevilla : Espanyol 0:0

Zaragoza : Getafe 1:1 (1:0)
Lanzaro (39); Paredes (79/ag)

Mallorca : Real Madrid 1:2 (1:0)
Hemad (39); Higuain (72), Callejon (84)

Valencia : Real Sociedad 0:1 (0:0)
Griezmann (56)

Atletico Madrid : Villarreal 3:0 (1:0)
Falcao (40, 51), Diego (80)

Osasuna : Racing Santander 0:2 (0:1)
Stuani (38/11-m, 71/11-m)

Athletic Bilbao : Levante 3:0 (2:0)
Amorebieta (11), Llorente (41), Jose (90)
RK: Garcia (89/Levante)

Sporting Gijon : Malaga 2:1 (1:0)
Galvez (36), Trejo (90); van Nistelrooy (88)

Barcelona : Betis 4:2 (2:1)
Xavi (10), Messi (12, 86/11-m), Sanchez (75); Martin (32), Cruz (52)
RK: Alvarez (71/Betis)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.