Šport > Nogomet
35 ogledov

Messi poleg zlatega dobil "mini čevelj"

Campillo Messi Marca zlata kopačka čevelj podelitev nagrada
1/4
EPA
Lionel Messi je na ponedeljkovi prireditvi časopisa Marca dobil drugi zlati čevelj v karieri, ki mu ga je podelil nekdanji član Barcelone Luis Suárez, še vedno edini Španec, ki je osvojil zlato žogo. Messi je v dar dobil tudi zlati čeveljček in zlato dudo za svojega prvorojenca.

"Če bom dobil novo zlato žogo, bom zanjo hitro našel mesto," je po podelitvi povedal Lionel Messi, ki je zlati čevelj dobil za svojih 50 golov v prejšnji sezoni. Argentinec se je za nagrado zahvalil svojim domačim in soigralcem, brez katerih po ne bi mogel osvojiti nagrade.

"Zahvaljujem se svoji družini, svojim soigralcem in vsem, ki so prišli na podelitev. Z vsemi njimi delim to nagrado. Brez njih in mojih soigralcev bi jo bilo nemogoče osvojiti," je nadaljeval Messi. "To je skupinska nagrada in vedno, ko zmaga posameznik, je temu tako. To je realnost. Brez svojih soigralcev ne bi mogel zabiti toliko golov."

Upokojeni španski nogometaš Luis Suárez, ki je Messiju podelil nagrado, je Argentinca označil za esenco nogometa in dejal, da takšnega nogometaša svet še ni videl. "Nikoli še ni bilo tako hitrega in tehničnega nogometaša, ki bi zabil toliko golov. Vse do Messija," je dejal Suárez.

Messija so na podelitvi poleg družine spremljali mnogi člani kluba, med njimi predsednik Sandro Rosell ter kapetana Carles Puyol in Xavi Hernández. Marcin direktor Óscar Campillo je Messiju podelil tudi "mini čevelj" za njegovega prvorojenca Thiaga, ki naj bi na svet privekal v naslednjih dneh.

Njegova motivacija? Piškot!

Argentinec je odgovoril na kar precejšnje število novinarskih vprašanj, eden bolj zanimivih odgovorov pa je prišel po tem, ko ga je eden izmed novinarjev vprašal o njegovih začetkih in motivaciji za doseganje velikega števila golov.

"Ne trener, ampak neki zaposleni v klubu mi je kot malemu fantu dejal, da mi bo za vsak gol dal piškot. Ko sem treniral in igral, sem na igrišču mislil na ta piškot," se je svojih začetkov v smehu spominjal Messi.

"Golov se bolj kot po lepoti spominjam po njihovem pomenu. Zdaj se ne spomnim golov iz prejšnje sezone. Šele ko jih vidim, se spomnim na akcije. Po pomembnosti se spomnim tiste s pokalnih tekem, svetovnega klubskega prvenstva ... Teh se zaradi pomembnosti najbolj spominjam."

Messi Barcelona Malaga Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Argentinec je še dodal, da bo po rojstvu sina verjetno spremenil svoj način proslavljanja zadetkov. Možno je celo, da bi se mali Thiago rodil na isti dan kot Diego Armando Maradona (30. oktobra). "To bi bilo noro, kajne?" je še pribil Messi.

Spet boj Mourinha in Guardiole

Josep Guardiola kljub enoletnem oddihu od nogometa ne bo mogel povsem pozabiti na Joséja Mourinha, saj se je skupaj s Portugalcem znašel na seznamu desetih trenerjev, ki se bodo potegovali za trenersko zlato žogo.

Družbo jima delajo selektorji Vicente del Bosque (Španija), Joachim Löw (Nemčija) in Cesare Prandelli (Italija) ter trenerji Roberto Di Matteo (Chelsea), Jupp Heynckes (Bayern München), Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), Roberto Mancini (Manchester City) in Sir Alex Ferguson (Manchester City).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.