Šport > Nogomet
1211 ogledov

Messi: "Predsednik Bartomeu mi je lagal o marsičem"

lionel messi Reševalni pas/Twitter
Lionel Messi je v ekskluzivnem intervju za La Sexto spregovoril o številnih perečih tekmah, ki ga obkrožajo.

Messi o svoji prihodnosti...

"Počakal bom do konca sezone. V tem trenutku si želim samo odigrati dobro sezono in osvojiti kakšno lovoriko. Ne želim se vpletati v nič drugega. Upam na dober zaključek, s pokalom ali dvema. Junija bomo videli. Vedno sem sanjal o tem, da bi igral in živel v ZDA. Za zdaj se nimam namena pogovarjati z drugimi klubi. Počakal bom do konca sezone. Ne vem, kaj bo prinesla prihodnost. Osredotočen sem na naslednjih šest mesecev."

... o Barceloni ...

"Klub je v zelo slabem stanju. Težko se bo vrniti na nekdanji nivo. Barça je velik klub, a trenutno je daleč od tega, kar bi moral biti. Večno bom hvaležen temu klubu. Rad ga imam. Rad imam Barcelono. Barcelona je moje življenje. Dala mi je vse. Tukaj živim dlje, kot sem živel v Argentini. Menil sem, da potrebujem spremembo, da se je končalo obdobje mojega življenja. Otroci niso želeli zapustiti mesta, jaz pa sem imel občutek, da je to najboljša odločitev. Zdaj sem že dobro. Potreboval sem nekaj časa. Pripravljen sem se boriti za lovorike."

... o želji po prestopu ...

"V nekem trenutku sem dobil občutek, da sem sklenil krog. Potreboval sem nov izziv. Moral sem se odmakniti od težav, s katerimi smo se soočali v klubu. Predsedniku sem šest mesecev govoril, da želim oditi. Ko sem poslal faks, sem pokazal, da mislim resno. Predsednik si tega ni želel, zato je informacije posredoval medijem, da bi me očrnil. Naredil sem samo to, kar se mi je zdelo prav. Če bi šli na sodišče, sem prepričan, da bi zmagal. Več odvetnikov mi je to potrdilo, vendar si Barcelone nisem želel zapustiti na takšen način."

... o Josepu Marii Bartomeuu, nekdanjemu predsedniku kluba ...

"Bartomeu mi je lagal o marsičem. Ne morem vam povedati, kaj vse mi je obljubil, lahko pa rečem, da ni bil iskren. O podrobnostih ne želim govoriti. Sčasoma bodo prišle na plan."

... o odhodu Luisa Suáreza ...

"To je bila prava norost. Ne morem verjeti, da ga je Barcelona zastonj prepustila neposrednemu rivalu."

... o predsedniških volitvah in Neymarju ...

"Po volitvah bomo videli. Upam na dober zaključek sezone.Težko bo pripeljati nove okrepitve. Klub nima denarja, potrebujemo pa pomembne igralce. Vrnitev Neymarja bi bila predraga. Pred novim predsednikom so veliki izzivi. Stvari se bo moral lotevati zelo inteligentno. Barça je v nezavidljivem položaju. Težko se bo vrniti na vrh."

... o psihološkem stanju ...

"Moral bi obiskati psihologa, vendar tega nisem storil, čeprav so nekateri vztrajali, naj to naredim. Stvari držim v sebi in jih ne delim z drugimi. Nisem jokal iz športnih razlogov, vendar sem veliko pretrpel zaradi drugih stvari. O podrobnostih ne bi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.