Šport > Nogomet
7263 ogledov

Messi primazal zaušnico PSG-u, veliki nogometni derbi povsem razočaral

Lionel Messi Profimedia
Argentinci so si v tekmi, ki je vse prej kot navdušila, z remijem proti Braziliji že izborili SP 2022

Nogometaši Argentine so naslednji, ki so si zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2022. Lionel Messi in soigralci so v San Juanu v južnoameriškem derbiju igrali 0:0 z že uvrščeno Brazilijo, kar je bilo ob porazih Čila in Urugvaja dovolj za potrditev odhoda v Katar.

Čile, pri katerem je bil že v 14. minuti izključen Arturo Vidal, je doma izgubil proti Ekvadorju z 0:2, Urugvaj pa je izgubil proti Boliviji z 0:3.

Argentinci so tako zaokrožili uspešno leto, v katerem so poleti 15. osvojili južnoameriško prvenstvo, ko so na stadionu Maracana v Rio de Janeiru v finalu ugnali prav tokratnega tekmeca. "Če analiziramo to leto, je bilo čudovito. Vse je bilo popolno," je dejal Rodrigo De Paul.

Argentina je na tokratni tekmi, ki ni bila posebej razburljiva (nekaj pozornosti je dobil udarec Nicolasa Otamendija s komolcem v obraz Raphinhe, ko ni dobil rdečega kartona, čeprav je Brazilec potreboval pet šivov), spet imela v svojih vrstah Messija, medtem ko je Neymar manjkal pri Braziliji. Najbližje zadetku je bil Fred, ki je oplazil prečko v drugem polčasu.

Dvoboj je še posebej razočaral, če vzamemo v obzir, da Brazilci in Argentinci od nekdaj veljajo za največje nogometne čarovnike, na njihovih tekmah pa se je kar bliskalo od vseh sijajnih potez in zadetkov, medtem ko zadnje čase gledamo podpovprečne tekme, kjer oba nasprotnika zgolj gledata na to, da ne prejmeta zadetek, grobi prekrški pa so že povsem zasenčili kakšne lepe poteze.

Tako je bilo tudi tokrat, ko smo videli obračun brez zadetkov, saj je takšen rezultat ugajal obema reprezentancama, je pa zato tekma ponudila mnogo grobosti ter kar 41 skupnih prekrškov ob sedmih rumenih kartonih, kljub temu da v 33. minuti ni bil dosojen niti prekršek, ko je Otamendi s komolcem namerno v obraz udaril Raphinho. Argentina in Brazilija sta tako odigrala še šesto zaporedno medsebojno tekmo, na kateri niso padli niti trije zadetki, kar je bilo včasih naravnost nepredstavljivo.

Da ne bo tekma nemudoma pozabljena, je poskrbel zgolj Lionel Messi, ki je kljub poškodbi odigral vseh 90 minut za Argentino, s čimer je primazal še dodatno zaušnico svoji novi ekipi PSG-a, pri kateri so bili besni, da se je Argentinec, ki je zaradi poškodbe izpuščal klubske tekme, sploh odzval povabilu reprezentance. To, da je na igrišču preživel kar celih 90 minut, bo spor na relaciji vodstvo kluba - igralec zagotovo le še poglobilo.

Brazilija (35 točk) sicer ostaja prva na lestvici, ima šest točk več kot Argentina, s tekmo več sledita Ekvador (23) in Kolumbija (17), ki je igrala 0:0 s Paragvajem.

Urugvaj, dvakratni svetovni prvak, je šele sedmi po porazu proti Boliviji, ki je od 74. minute igrala z igralcem manj, a ima le točko zaostanka za četrtim mestom, ki še neposredno vodi na SP. Petouvrščeni Peru je z 2:1 zmagal v Venezueli.

Na SP so tako ob Argentini, Braziliji in gostitelju Katarju za zdaj uvrščene še Anglija, Švica, Danska, Nemčija, Francija, Belgija, Hrvaška, Španija, Srbija in Nizozemska.

* Lestvica:
Brazilija  13 11 2 0 27:4  35*
Argentina  13  8 5 0 20:6  29*
Ekvador    14  7 2 5 23:13 23
Kolumbija  14  3 8 3 16:17 17
-----------------------------
Peru       14  5 2 7 15:20 17
-----------------------------
Čile       14  4 4 6 15:16 16
Urugvaj    14  4 4 6 14:21 16
Bolivija   14  4 3 7 20:28 15
Paragvaj   14  2 7 5  9:18 13
Venezuela  14  2 1 11 9:25  7

*Opomba: * - že uvrščena na SP

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.