Šport > Nogomet
25 ogledov

Messi priznal: "Moj navdih je bil Pirlo"

Messi Agüero Di Maria Argentina Urugvaj kvalifikacije SP 2014 Mendoza EPA
Nogometnih trendov ne postavljata Lionel Messi in Cristiano Ronaldo, temveč italijanski mojster Andrea Pirlo. Vezist Juventusa je s "Panenko" na evropskem prvenstvu začel poplavo tovrstnih enajstmetrovk, s prostim strelom pod živim zidom na zadnji ligaški tekmi proti Sieni pa je navdušil tudi Messija.

"Ronaldinho in Pirlo sta na ta način zadela pred časom. Imel sem nekaj dvomov, ampak tvegal sem in izplačalo se je," je po petkovi zmagi nad Urugvajem, kjer je prispeval dva zadetka, dejal Lionel Messi. Argentinski zvezdnik v letošnji sezoni iz prostih strelov zabija kot za stavo, po zadetkih proti Real Madridu pa je zdaj tovrsten zadetek zabil še za reprezentanco.

"Da sem bil Messiju navdih za njegov strel? Ne skrivam, da sem zelo srečen zaradi tega, še posebej zato, ker gre za Messija," zadovoljstva ni skrival Andrea Pirlo. Medtem je Messi v letošnjem letu zabil že deset zadetkov za svojo državo, kar je največ od vseh nogometašev najmočnejših reprezentanc na svetu.

Messi, poudarjajo katalonski mediji, je poleg vsega tudi dokazal, da se iz leta v leto nauči nekaj novega. Zadetek je pod živim zidom pred leti zabil že njegov nekdanji soigralec Ronaldinho, ki je na ta način zadel proti Werderju Bremnu v Ligi prvakov, vajo pa ponovil pred kratkim v dresu Atletico Mineira.

Gol Andree Pirla proti Sieni:

Gol Ronaldinha proti Figuerenseju (od 01:30 dalje):


Gol Ronaldinha proti Werderju:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.