Šport > Nogomet
46 ogledov

Messi proti Arsenalu ''na sprehodu''

lionel messi EPA
Lionel Messi je na tekmi Lige prvakov z Arsenalom pretekel manj kot katerikoli drugi član Barçine začetne enajsterice.

Barcelona je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov gostovala na Emiratesu, kjer je premagala Arsenal (2:0). Oba gola za španskega državnega prvaka je prispeval Lionel Mesi, pa čeprav je na srečanju pretekel manj kot drugi nogometaši Barçine začetne enajsterice.

''Hoja je za genije,'' je prispevek o nenavadnem dosežku argentinskega napadalca naslovil španski dnevnik Sport. Messi je prvi zadetek dosegel po dobri kombinaciji Luisa Suáreza in Neymarja, pri drugem pa je bil natančen z bele točke.

Messi je proti Arsenalu pretekel 8,4 kilometra, občutno manj kot Andres Iniesta, ki se je z 11,4 kilometra znašel na vrhu seznama. Sledijo mu Ivan Rakitić (11,1), Sergio Busquets (11,1), Dani Alves (10,9) in Jordi Alba (10,6).

Poleg Messija se je pri repu seznama znašel Javier Mascherano, ki je pretekel zgolj 9,2 kilometra. Tako Suárez kot Neymar sta na tekmi pretekla več kot deset kilometrov.

Še en dokaz o kvaliteti in nogometni inteligenci argentinskega napadalca, ki zna počakati na pravo priložnost, medtem ko pridno varčuje s svojimi močmi,

Komentarjev 1
  • Zdene Iskra 16:20 26.februar 2016.

    Statistika. Morda bi bilo dobro "se zavedati", da Messi skoraj ne teče "brez žoge", da je skoraj ves tek merjen torej z žogo v driblingu in maksimalno hittrostjo..Da ne bi kakšni zelo pametni ugotavljali, kako vsak amater preteče več na ...prikaži več popoldanskem jogingu...