Šport > Nogomet
52 ogledov

Messi: "Proti Chelseaju mislil, da bom umrl"

Messi Čech Xavi enajstmetrovka Barcelona Chelsea Liga prvakov polfinale druga te EPA
Lionel Messi je v ekskluzivnem intervjuju za prilogo dnevnika The Times priznal, da še vedno razmišlja o zgrešeni enajstmetrovki v polfinalu Lige prvakov proti Chelseaju. "To je preteklost, toda to je bil težek trenutek," je dejal zvezdnik Barcelone.

"Počutil sem se, kot da bom umrl, bil sem jezen sam nase, ker sem vedel, da je v tistem trenutku vse v mojih rokah, ampak zdaj ne morem storiti ničesar. To je preteklost, toda to je bil težek trenutek in še vedno razmišljam o njem," se je v intervjuju za angleški The Times odprl argentinski zvezdnik Lionel Messi.

Barcelona je na povratni tekmi polfinala Lige prvakov na domačem Camp Nouu izgubila proti Chelseaju, Messi pa je v drugem polčasu zapravil strel z enajstih metrov, ki je branilce naslova obsodil na izpad. Nekaj besed je Messi namenil tudi svojemu dojemanju nogometa, ki ga bo po svojih besedah zapustil, ko se bo v njem nehal zabavati.

"Tistega dne, ko se bom nehal zabavati, se bom upokojil. Ne želim izgubiti tega občutka, to je moja strast. Nogomet je igra. Želim se zabavati na igrišču, se igrati, vedno. Zato počnem vse to. Danes vse ekipe igrajo na statičen način, bolj gledajo na končni rezultat kot na igranje dobrega nogometa. Zanje je bolj pomembno zmagati kot igrati dobro. Potrebno je, da vznikne več nogometašev s strastjo po dobrem nogometu," je dodal Messi.

Še vedno se mora veliko naučiti

Pri Timesu so zapisali, da je nogometaš iz Rosaria govoril tiho in z močnim argentinskim naglasom, izpostavil pa je tudi umirjeno in družinsko življenje, ki ga živi skupaj z najbližjimi v katalonski prestolnici Barceloni.

"Igram za eno najboljših ekip v zgodovini. Zelo sem hvaležen za vse, kar mi je življenje dalo do danes. za vse, kar sem lahko dosegel, za družino, za ljudi, ki me podpirajo. Želim še naprej zoreti kot oseba. Še vedno se moram veliko naučiti," je nadaljeval Argentinec, ki je hitro odbil vprašanje o Cristianu Ronaldu.

Njegov "večni sovražnik" je po zmagi nad Dansko na evropskem prvenstvu dejal, da je bil Messi ob tem času lani že na počitnicah, saj je z Argentino izpadel iz Cope Americe. "Nimam kaj povedati," je na to temo zabrusil Messi in ocenil še prihod novega trenerja Tita Vilanove.

"Zelo sem vesel, ker bo Tito tisti, ki bo zamenjal (Josepa) Guardiolo, ker ga poznamo. Dela enako kot Guardiola, ker sta vse delala skupaj. Seveda nas je prizadel odhod Guardiole, ker ga nismo pričakovali, ampak naš stil se ne bo preveč spremenil, s Titom bosta slog igre in način dela enaka ali podobna. Zelo smo zadovoljni, ker bo trener Tito," je še zaključil Messi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.