Šport > Nogomet
6 ogledov

Messi razočaran nad Barço: odhod še nikoli bližje

Messi Rosell Barcelona nova pogodba podpis pogodbe Camp Nou EPA
Nič kaj mirne počitnice v pisarnah Barcelone bi lahko še dodatno pokvarilo sobotno poročanje dnevnika AS, ki piše o nezadovoljstvu Lionela Messija nad vodilnimi v klubu.

Pri španskem dnevniku El País so že zapisali, da Barceloni več škode kot tri sezone s Joséjem Mourinhom zdaj povzročajo notranje razprtije. Stresanje jeze nekdanjega trenerja Josepa Guardiole, ki je na pripravah z Bayernom ostro napadel vodstvo katalonskega kluba, je zgolj vrh ledene gore.

"Prej so bile to solze Érica Abidala in njegovo nerazumevanje motivov, zaradi katerih mu niso želeli podaljšati pogodbe, glede na to, da je bil nekdo, ki je zaznamoval zadnja leta v ekipi," v soboto zjutraj poroča športni dnevnik AS, ki izpostavlja tudi domnevno nezadovoljstvo Lionela Messija s predsednikom Sandrom Rosellom.

Po Ronaldu "žalosten" še Messi?

V situaciji, ki rahlo spominja na trenutni odnos med zvezdnikom Reala Cristianom Ronaldom in tamkajšnjim predsednikom Florentinom Pérezom, naj bi se Messi počutil premalo zaščitenega s strani kluba, potem ko se je pred tedni znašel sredi največjega škandala v svoji 12-letni karieri − obtožbah o utaji davkov.

"Na ta seznam razburjenj Rosella, ki še narašča, je potrebno dodati tudi Lea Messija. Niti nogometaš niti njegov oče nista dobila potrebne podpore kluba v obtožbah o davčni utaji, to pa je resno ogrozilo odnos, ki ni bil nikoli najbolj prijateljski," nadaljujejo madridski kolegi.

Še nikoli bližje odhodu

"Odkar so se pojavile prve obtožbe je vodstvo na čelu s Sandrom Rosellom dalo minimalen odziv: v drugih obdobjih bi se predsednik spremenil v prvo obrambno vrsto vsakega igralca Barcelone, ki bi bil v težavah. Ostali vodilni so v privatnih pogovorih kritizirali način, na katerega se je igralo z usodo Barçinega 'cracka', ampak nihče izmed njih ni ponudil, da bi podprl ali pomagal družini, da razreši namigovanja."

Prvič po Messijevem prihodu iz Argentine, ko je imel šele 13 let, se je po prepričanju dnevnika AS na evropskem tržišču pojavila "realna možnost", da Messi okrepi kakšen drug klub. Govori se, dodajajo, da Argentinec in njegov oče še nikoli nista bila bolj naklonjena kakšni multimilijonski ponudbi iz tujine.

Nočejo niti slišati

"Odgovorni pri Barceloni nočejo niti slišati niti govoriti o mogoči prodaji glavnega nogometaša, ampak morajo izboljšati svoj odnos, če si ne želijo, da bi njihovo razmerje prišlo do točke brez povratka," še dodajaja AS.

"Tu je tudi obnašanje do Davida Ville: klub mu je poiskal menjavo s prihodom Alexisa (Sáncheza), zdaj pa s prihodom Brazilca Neymarja. Občutek je, kot da asturijski nogometaš ni imel priložnosti, da doseže svoj prejšnji nivo po hudi poškodbi, ki jo je utrpel decembra 2011 v Jokohami."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.