Šport > Nogomet
77 ogledov

Messi: Ronaldo ni moj rival

messi ronaldo EPA
Argentinski napadalec Lionel Messi je v nedavnem intervjuju nalil čistega vina glede rivalstva s Cristianom Ronaldom in še enkrat obljubil svojo zvestobo Barceloni.

Lionel Messi trdi, da s Cristianom Ronaldom nista rivala, temveč gre pri vsem skupaj le za medijski konstrukt. Najboljša nogometaša zadnjih letih, ki sta skupaj kar sedemkrat osvojila nagrado Ballon d'Or, delita mnenja navijačev in nogometnih strokovnjakov po vsem svetu.

Ronaldo Messi Real Madrid Barcelona Liga BBVA El Clasico Španija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Eden drugemu podirata rekorde po številu doseženih zadetkov tako na domačih kot evropskih zelenicah, primerjava obeh pa neizbežno vodi v vprašanje, ki nima pravega ali napačnega odgovora: kdo je boljši?

Rivalstvo, ki ga je italijanski napadalec Antonio Cassano primerjal z rivalstvom Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, je eno najzanimivejših v zgodovini nogometa, čeprav Messi trdi, da gre za medijsko izmišljotino. ''Ni rivalstva,'' je za ShortList dejal zvezdnik Barcelone. ''To je nekaj, kar so si izmislili mediji. Oba se želiva dobro odrezati za najina kluba, ne gre za dvoboj Messi proti Ronaldu in nikoli ni šlo,'' je dodal Argentinec.

Messi je namenil nekaj pohvalnih besed nekdanjemu soigralcu portugalskega zvezdnika. Na vprašanje, kateri nogometaš v Premier League, bi se dobro znašel na Pirenejskem polotoku, je 27-letnik odvrnil: ''Če pogledate tehnične sposobnosti igralca, kot je Wayne Rooney, je enako dober kot katerikoli drug nogometaš v Evropi.''

Kaj pa prihodnost? ''Barça mi je dala priložnost, ko mi je ni dal nihče drug. Nimam želje, da bi kdajkoli igral za drug klub. Tukaj bom, dokler me bodo hoteli,'' je zaključil Messi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.