Šport > Nogomet
18 ogledov

Messi s "četverčkom" v izbrani družbi

1/2
Žurnal24 main
Lionel Messi se je s štirimi goli na tekmi proti Arsenalu pridružil izbrani druščini, ki jim je v karieri uspelo zabiti štiri gole na kakšni tekmi Lige prvakov. Poglejte si, kako so to storili Van Basten, Ševčenko ...

Od njegovega prvega zadetka večera je minilo zgolj 21 minut in Lionel Messi se je hitreje, kot bi ob prometni konici z avtobusom potovali iz centra Ljubljane, veselil svojega hat-tricka proti Arsenalu. Do zadnjega zadetka večera je moral čakati do 88. minute, a s tem se je pridružil ekskluzivni peterici, ki so v Ligi prvakov na eni tekmi zadeli štirikrat. Kdo so bili in kako jim je to uspelo? Berite dalje ...

Marco van Basten (AC Milan) – proti IFK Göteborgu (4:1), 25. november 1992
Prvemu je "četverčka" v novoustanovljeni Ligi prvakov uspelo zabiti napadalcu AC Milana Marcu van Bastnu. Legendi San Sira je na domači tekmi s švedskim IFK Göteborgom sodnik celo razveljavil prvi zadetek, a je "Labod iz Utrechta" kmalu pozabil na razočaranje. Njegov dosežek je še toliko večji, saj je štirikrat premagal izjemnega vratarja Thomasa Ravellija, ki je blestel na naslednjem svetovnem prvenstvu v ZDA.

 

Simone Inzaghi (SS Lazio) – proti Marseillu (5:1), 14. marec 2000
"Mali" Inzaghi ni nikoli dosegel veličine slovitejšega brata Filippa Inzaghija, a je kljub vsemu dobil svojih pet minut. Zgodilo se je na tekmi z Marseillom, ko je Simone Inzaghi kot takrat drugi nogometaš v zgodovini LP zabil štirikrat. Oportunistično, kot vedno. Njegovo (ne)priljubljenost je v enem izmed intervjujev kasneje lepo opisal virtuoz Lazia Paolo Di Canio: "Inzaghi je sebičen. Raje izgubi s 3:4 in zabije hat-trick, kot da zmaga s 3:0 ne da bi dal gol – popolnoma nasprotno kot jaz."


Dado Pršo (AS Monaco) – proti Deportivu La Coruñi (8:3), 5. november 2003
Hrvaški velikan Dado Pršo je v neverjetni tekmi na stadionu Louis II v Monaku eksplodiral s kar štirimi zadetki v mreži nesrečnega Deportiva La Coruñe. "Četverček" Prša je še vedno najhitrejši v zgodovini, saj je prvi gol večera dosegel v 26. minuti, zadnjega pa zgolj 23 minut kasneje. Dosežek vreden vsakega spoštovanja, škoda le, da je čez natanko dva tedna za Bežigradom z edinim golom na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij zavil Slovenijo (0:1) v črno in "kockastim" priboril nastop na EP 2004.

Ruud van Nistelrooy (Manchester United) – proti Sparti Pragi (4:1), 3. november 2004:
Zaradi ostrega starta nad Ashleyjem Colom v prvenstvu je Ruud van Nistelrooy preživljal težke čase pri Manchestru Unitedu. Suspenz na otoški fronti je dodobra izkoristil na evropski, kjer je redno zabijal, najbolj pa se je znesel nad češko Sparto iz Prage. Na Old Traffordu je "Švejkom" zabil štiri gole, tu pa je njegov drugi zadetek iz enajstih metrov.

Andrej Ševčenko (AC Milan) – proti Fenerbahčeju (0:4), 23. november 2005:
Ko je bil ukrajinski velemojster na svojem strelskem vrhu, je lahko tekme za Rossonere dobival lastnonožno. Dobesedno. To je Andrej Ševčenko denimo storil na vedno vročem gostovanju pri Fenerbahčeju, kjer je zabil vse zadetke za AC Milan, ki pa je kljub Ševčenku kot najboljšemu strelcu LP tiste sezone izpadel v polfinalu proti kasnejšim prvakom FC Barceloni. Do Messijeve ekshibicije proti Arsenalu je bil to zadnji "četverček" v zgodovini ...

Od njegovega prvega zadetka večera je minilo zgolj 21 minut in Lionel Messi se je hitreje, kot bi ob prometni konici z avtobusom potovali iz centra Ljubljane, veselil svojega hat-tricka proti Arsenalu. Do zadnjega, četrtega zadetka večera, je moral čakati do 88. minute, a s tem se je pridružil ekskluzivni peterici, ki so v Ligi prvakov na eni tekmi zadeli štirikrat. Kdo so bili in kako jim je to uspelo? Berite dalje ...

Marco van Basten (AC Milan) -proti IFK Göteborgu (4:1), 25. november 1992
Prvemu je "četvorčka" v novoustanovljeni Ligi prvakov uspelo zabiti napadalcu AC Milana Marcu van Bastnu. Legendi San Sira je na domači tekmi s švedskim IFK Göteborgom sodnik celo razveljavil prvi zadetek, a je "Labod iz Utrechta" kmalu pozabil na razočaranje. Njegov dosežek je še toliko večji, saj je štirikrat premagal izjemnega vratarja Thomasa Ravellija, ki je blestel na naslednjem svetovnem prvenstvu v ZDA.

Simone Inzaghi (SS Lazio) - proti Marseillu (5:1), 14. marec 2000
"Mali" Inzaghi ni nikoli ni dosegel veličine slovitejšega brata Filippa Inzaghija, a je kljub vsemu dobil svojih pet minut. Zgodilo se je na tekmi z Marseillom, ko je Simone Inzaghi kot takrat drugi nogometaš v zgodovini LP zabil štirikrat. Oportunistično, kot vedno. Njegovo (ne)priljubljenost je v enem izmed intervjujev kasneje lepo opisal virtuoz Lazia Paolo Di Canio: "Inzaghi je sebičen. Raje izgubi s 3:4 in zabije hat-trick, kot da zmaga s 3:0 brez da bi dal gol - popolnoma nasprotno kot jaz."


Dado Pršo (AS Monaco) - proti Deportivu La Coruñi (8:3), 5. november 2003
Hrvaški velikan Dado Pršo je v neverjetni tekmi na stadionu Louis II v Monaku eksplodiral s kar štirimi zadetki v mreži nesrečnega Deportiva La Coruñe. "Četvorček" Prša je še vedno najhitrejši v zgodovini, saj je prvi gol večera dosegel v 26. minuti, zadnjega pa zgolj 23 minut kasneje. Dosežek vreden vsakega spoštovanja, škoda le, da je čez natanko dva tedna za Bežigradom z edinim golom na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij zavil Slovenijo (0:1) v črno in "kockastim" priboril nastop na EP 2004.

Ruud van Nistelrooy (Manchester United) - proti Sparti Pragi (4:1), 3. november 2004:
Zaradi ostrega starta nad Ashleyjem Colom je Ruud van Nistelrooy preživljal težke čase pri Manchestru Unitedu. Suspenz na otoški fronti je dodobra izkoristil na evropski, kjer je redno zabijal, najbolj pa se je znesel nad češko Sparto iz Prage. Na Old Traffordu je "Švejkom" zabil štiri gole, tu pa je njegov drugi zadetek iz enajstih metrov.

Andrej Ševčenko (AC Milan) - proti Fenerbahčeju (0:4), 23. november 2005:
Ko je bil ukrajinski velemojster na svojem strelskem vrhu, je lahko tekme za Rossonere dobival lastnonožno. Dobesedno. To je denimo storil na vedno vročem gostovanju pri Fenerbahčeju, kjer je zabil vse zadetke za svojo ekipo, ki pa je kljub Ševčenku kot najboljšemu strelcu LP tiste sezone izpadla v polfinalu proti kasnejšim prvakom FC Barceloni. Do Messijeve ekshibicije proti Arsenalu je bil to zadnji "četvorček" v zgodovini ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.