Šport > Nogomet
23 ogledov

Messi še ni največji vseh časov

Messi je z osmimi zadetki še vedno kralj strelcev Lige prvakov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Nekaj norega je, ko si predstavljaš, kaj še lahko doseže," o svojem rojaku Lionelu Messiju razmišlja Ossie Ardiles, svetovni prvak iz leta 1978. Meni, da lahko postane najboljši nogometaš vseh časov.

Potem ko je v torek Arsenalu zabil štiri gole in Barcelono popeljal v polfinale Lige prvakov, ves svet piše odo Lionelu Messiju in se sprašuje, ali je morda že najboljši nogometaš vseh časov. Njegov rojak Ossie Ardiles, ki je bil eden prvih Argentincev, ki se je proslavil v Angliji, leta 1978 pa je z Argentino postal svetovni prvak, meni, da kronanje ni več daleč. "Messi je tako dober, da je vsaka primerjava z njegovimi tekmeci nemogoča. Tako je torej normalno, da se ga primerja že z najboljšimi nogometaši vseh časov, kot so Diego Maradona, Pelé in Johan Cruyff. A star je šele 22 let, in če bo to raven igre ohranil, ga bomo lahko razglasili za največjega vseh časov."

Nekaj norega je, ko si predstavljaš, kaj Messi še lahko doseže.
Ossie Ardiles

Ardiles še največ podobnosti najde z Maradono. "Med njima je res veliko podobnosti. Oba sta majhna, brcata z levo nogo in imata nizko težišče. Mislim, da je Messi malo hitrejši, Diego pa je bil malo bolj spreten." A Ardiles, nekdaj Maradonov sostanovalec, najde tudi razlike. "Največja razlika je njun temperament. Diego je imel ogromno težav izven zelenic, a ko je zaigral, jih je dal na stran in bil vodja svojega moštva. Bil je vzor in navdih soigralcem in celotnemu narodu. Messi je veliko bolj osredotočen na igro in bolj miren. Nikoli ga ne boste videli ponočevati. Je popoln fant."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

In ko Ardilesa vprašate, kakšne so možnosti Argentine na letošnjem svetovnem prvenstvu, odgovori, da imajo enako možnosti, da postanejo prvaki ali pa da izpadejo že po skupinskem delu. "Vmesne poti ni. Lahko osvojijo pokal ali pa odidejo domov po 10 dneh." Argentino v Južni Afriki v skupini B sicer čakajo Nigerija, Južna Koreja in Grčija. "Imamo igralce najvišjega kova, a že v kvalifikacijah se je pokazalo, da takšni ne zmagujejo zmeraj. Seveda vsi pričakujemo, da bo Messi najboljši nogometaš prvenstva, a posamezniki ne osvajajo svetovnih prvenstvev. Tudi Diego leta 1986 ni sam osvojil pokala."

Ossie Ardiles za največja favorita bližajočega se prvenstva izpostavlja Španijo in Brazilijo. "Ekipe, ki lahko pusti Cesca Fabregasa na klopi, se je treba bati. Brazilci pa imajo še več izjemnih igralcev." Angležev Ardiles ne uvršča v najožji krog favoritov, saj imajo vse več težav s poškodbami. "Če Wayne Rooney ne bo igral, mislim, da nimajo dostojne zamenjave. Šibak je tudi njihov vratar, niti Rio Ferdinand ni v pravi formi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.